Neovisni novinarski portal
5.5.2021.
DOMOVINSKI RAT / POLITIKA
Danas u Sinju (foto Vlada RH)

Odlučni general ministar ide na odmor gdje će razmišljati o tome je li dao ostavku ili nije

Danas u Sinju (foto Vlada RH)

Predsjednik Vlade RH A. Plenković i ministar obrane u ostavci ili ne-ostavci Damir Krstičević danas otvaraju i obilaze vojarne. Tako se danas ispred njih postrojila vojska na svečanom otvorenju vojarne „126. brigade HV-a“ u Sinju, a onda su otišli među vojsku u Zemunik.

Dakako, novinari nisu propustili pitati Damira Krstičevića je li on i dalje ministar obrane ili nije, hoće li uistinu dati ostavku kako je generalski odlučno ustvrdio prije par dana, ili pak neće dati ostavku, kako mu to sugerira stranačka vojska. Kao i u većini slučajeva, Krstičević je na ta pitanja generalski odlučno odgovorio kako je on – ‘ratni zapovjednik 4. brigade’, iako je rat prošao prije 22 godine.
– Ratni zapovjednik IV. gardijske brigade radi svoj posao. Hrvatska vojska uvijek radi svoj posao i ja sam ponosan što sam na čelu Hrvatske vojske i Ministarstva obrane – rekao je Krstičević, kako prenosi N1.

Nikada se ne predaje

Što bi to značilo da ratni zapovjednik radi svoj posao, te da Hrvatska vojska uvijek radi svoj posao, i kakve to ima veze s pitanjem o njegovoj ostavci, ostalo je nejasno. Krstičević je onda ponovno podsjetio kako je on ratni zapovjednik IV. gardijske brigade, te kako se kao takav on ‘nikada ne predaje’, ali nije pojasnio tko ga napada ni gdje je taj rat o kojem priča.
– Ratni zapovjednik IV. gardijske brigade se nikad ne predaje, a ja ću činiti sve ono što sam i dosad činio. Čast mi je služiti svojoj domovini. Treba mi vrijeme da se odmorim, otići ću u Dalmaciju sa svojom obitelji malo se odmoriti, a nakon toga ću donijeti odluku. U stalnom sam kontaktu s premijerom – rekao je Krstičević koji sad ide ne odmor kako bi se odmarao i razmišljao o (ne)ostavci.
Dakle, general koji je prije nekoliko dana odlučno dao ostavku na mjesto ministra, sada ide na odmor te će razmišljati o tome je li dao ostavku ili nije, a kad se odmori hrvatska javnost će možda doznati je li je odlučni hrabri ratni zapovjednik dao ostavku ili nije.

Voli ga narod

O ministru obrane koji je dao ostavku ili nije govorio je i premijer Plenković, koji je pritom spomenuo i ljubav hrvatskog naroda prema Krstičeviću.
– Damira Krstičevića hrvatski narod voli, ja ga cijenim i kao političara i kao čovjeka koji doprinosi u Vladi. Ja se nadam da ćemo nastaviti suradnju. Vlada i ministar funkcioniraju normalno – reče Plenković.
A ministar-general u ostavci ili ne-ostavci je ustvrdio kako radi i kako je ponosan.
– Radim svoj posao, ponosan sam što sam na čelu Ministarstva obrane – kazao je Krstičević na pitanje o ostavci.

Danas u Sinju (foto Vlada RH)

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI