Neovisni novinarski portal
20.1.2022.
POLITIKA
S današnje presice gradskih i županijskih izbornih pobjednika (Foto: TRIS)

Nediljko Dujić:
O Josipi Rimac neću odluku donijeti samostalno, razgovarat ćemo s članovima na terenu

S današnje presice gradskih i županijskih izbornih pobjednika (Foto: TRIS)

Nakon uspješne izborne noći, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Šibensko-kninske županije obratio se novinarima.

– Ja se bavim politikom 27 godina i nikad nisam izgubio izbore, to su činjenice. Ali sam nešto naučio: i uspjeh i neuspjeh najprije komentiram s obitelji. U ovom slučaju, obitelj je HDZ. Mi smo već sinoć počeli analizirati rezultate i to ćemo dovršiti unutar svojih stranačkih tijela i s ljudima na terenu. Ja kao predsjednik Županijskog odbora HDZ-a nikakve odluke donijeti samostalno, pa tako ni za Knin, Tribunj i ostale sredine gdje smo imali slabiji rezultat. Idemo ovih dana na teren i sa članovima stranke ćemo pronaći najbolja rješenja za HDZ – rekao je jutros Nediljko Dujić, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Šibensko-kninske županije.
Današnji susret s novinarima imao je, dakako, za cilj proslaviti izbornu pobjedu gradonačelnika Željka Burića, koji je dobio novi mandat sa 69,78 posto glasova te župana Gorana Pauka, koji je osvojio 67,76 posto glasova. Dujić tvrdi da su birači prepoznali program i ljude. – Ovo je i velika obveza, kao i odgovornost u provedbi svega obećanoga. Još četiri godine mandata, i Željka Burića i Gorana Pauka, donosi nove izazove. Svijet se brzo mijenja, moramo svoju kompletnu infrastrukturu staviti na raspolaganje građanima – kazao je Dujić.
Biračima je zahvalio i novi stari gradonačelnik, Željko Burić, prvi političar u Šibeniku koji je uspio izboriti drugi mandat na čelu grada. – Rezultati drugog kruga izbora bili su nagrada za rad u protekle četiri godine. Rekao bih da su moji sugrađani prepoznali i trud i rezultate te na osnovu toga realno percipirali ono što smo obećali za razbolje od 2017. do 2022. godine – rekao je Burić, koji će u šibenskom Gradskom vijeću imati “mirnu” situaciju, budući da HDZ ima većinu. – Imamo moralnu obvezu izvršiti sve obećano i ne iznevjeriti birače koji su nam ukazali veliko povjerenje.
Šibensko-kninski župan Goran Pauk na svojim je trećim izborima, pohvalio se, ostvario dosad najbolji rezultat. – U drugom smo krugu pobijedili u svim gradovima i općinama u županiji. To govori u prilog središnjeg dijela našeg programa, a to je ravnomjerni razvoj svih dijelova županije. Ovako dobar rezultat mene i moje suradnike obvezuje da žiteljima županije osiguramo kvalitetan život – istaknuo je Pauk.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI