Neovisni novinarski portal
28.10.2021.
POLITIKA
Šibenski HNS posljednjeg dana kampanje samo o projektima

Šibenski HNS posljednjeg dana kampanje samo o projektima

Posljednji dan kampanje za lokalne izbore šibenski HNS je iskoristio kako bi podsjetio na projekte iz svog programa te predstavio sve kandidate sa liste za Gradsko vijeće Šibenika.

Kandidati HNS-a , za gradonačelnika Šibenika Frane Malenica, te njegove zamjenike Goran Horvatović i Neven Periša nisu se osvrtali na svoje protukandidate, nije bilo niti kritika, a niti poruka ili obećanja biračima.
U svom, pred nedjeljne izbore, posljednjem nastupu u javnosti kandidat HNS-a za gradonačelnika Šibenika Frane Malenica samo je istaknuo najvažnije infrastrukturne projekte stranke za Grad Šibenik kao što su izgradnja podmorskog cjevovoda za otoke Obonjan, Kaprije i Žirje te kanalizacijskih sustava za Raslinu, Zaton, Jadriju, Žaborić, Grebašticu i Šparadiće.
-Treći projekt za koji ćemo se zalagati je izmjena infrastrukture u staroj gradskoj jezgri Šibenika jer sadašnji razvoj turističkih kapaciteta dovodi do kolapsa postojeće infrastrukture, istaknuo je Malenica te dodao kako je riječ o projektima koji ne bi zahtijevali sredstva iz gradskog proračuna već bi se većim dijelom financirali iz EU fondova.
Podsjetio je i kako je HNS prvi predložio financiranje udžbenika osnovnoškolcima, uvođenje produženog boravka u svim gradskim školama kao i uvođenje informatike kao izbornog predmeta već od prvog razreda. Razrađene projekte, dodao je Malenica, HNS ima i za poticanje gospodarstva, poljoprivrede i OPG-ova, za sport i kulturu te gradski promet.
-Grad Šibenik ima velikih problema sa prometom posebno sa prometom u mirovanju pa u svom programu imamo projekt izgradnje etažnih montažnih garaža u gradskim četvrtim i to posebno na Baldekinu, Vidicima i Šubićevcu, izdvojio je Malenica.
Predstavljajući listu HNS za Gradsko vijeće Šibenika, Frane Malenica je kazao kako ona predstavlja presjek članstva stranke ali i hrvatskog društva jer se na njoj nalaze i doktori znanosti i radnici.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI