Neovisni novinarski portal
9.5.2021.
EKOLOGIJA / UKRATKO
Mobilna aplikacija “KrkaKids”: Edukacija o zaštiti prirode kroz igru

Mobilna aplikacija “KrkaKids”:
Edukacija o zaštiti prirode kroz igru

Nacionalni park “Krka” predstavlja KrkaKids, novu edukativnu aplikaciju za najmlađe posjetitelje, koja pokazuje kako se nove tehnologije danas mogu koristiti u edukaciji i zaštiti prirode.

KrkaKids je mobilna aplikacija namijenjena djeci predškolske dobi, učenicima nižih razreda osnovne škole i mladima koja pomoću proširene stvarnosti kroz igru posjetitelje Parka vodi edukativnom stazom znanja na Skradinskom buku. Cilj igre je podizanje svijesti djece o ekološkim problemima, senzibiliziranje za njih od najranije dobi na zanimljiv način.
Koncept proširene stvarnosti koristi se kao suvremena nadogradnja edukativne staze znanja, kojoj se na taj način dodaju novi, bogatiji digitalni sadržaji, vidljivi na zaslonu pametnih telefona na odabranim lokacijama.
Korisnici će na ulazima na Skradinskom buku moći besplatno preuzeti aplikaciju (Free WiFi Download) kako bi tijekom posjeta sudjelovali u edukativnoj igri. Hodajući edukativnom stazom posjetitelji će preko svojih pametnih telefona odgovarati na pitanja o prirodnim, kulturno povijesnim i ekološkim značajkama NP „Krka“. Ako prođu cijelu edukativnu stazu i točno odgovore na sva postavljena pitanja, posjetitelji mogu osvojiti različite nagrade, poput bojanki, olovaka, bojica, blokova za pisanje i crtanje…
Aplikacija KrkaKids dostupna je za Android i IOS uređaje, besplatna je i može se preuzeti u App Store i Google Play trgovinama ili skeniranjem QR kodova na Skradinskom buku. Osim na hrvatskom, igra se može igrati na još jedanaest svjetskih jezika.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI