Neovisni novinarski portal
19.9.2021.

Post Tagged with: "JU Nacionalni park Krka"

Cijena za sve programe je 30 kn po osobi za odrasle i 20 kn za djecu (od 7 do 18 godina) za lokalitete Skradinski buk i Roški slap. 

Izložba “Čovjek i krš” gostuje u Međimurju, a u Skradinu svoje putovanje gradovima uz Krku završava izložba “Krka u oku istraživača: rijeka u sedam priča”. U povodu programa svečanog otvorenja manifestacije Urbanovo […]

Javna ustanova “Nacionalni park Krka” objavila je danas Javni poziv za predlaganje programa XII. Burnumskih ida, manifestacije koja će se održati 13. kolovoza 2018.Tema manifestacije Burnumske ide je antičko doba. Kako bi osigurali […]

U 19 sati na rasporedu su kreativne radionice za djecu: izrada dalmatinske kape, izrada sovica od prirodnih materijala i izrada povijesnih kostima

Od 1.-3. rujna festival prikazuje devet filmova koji obrađuju problematiku zagađenja okoliša i najvećih ekoloških problema današnjice. 

KrkaKids je mobilna aplikacija namijenjena djeci predškolske dobi, učenicima nižih razreda osnovne škole i mladima koja pomoću proširene stvarnosti kroz igru posjetitelje Parka vodi edukativnom stazom znanja na Skradinskom buku.

U sklopu susreta, 10 do 13 sati, održat će se radionica s lokalnom zajednicom na temu Priprema programa razvojnih projekata u lokalnim zajednicama uz Nacionalni park “Krka”.

Izložba fotografija “Mistična rijeka” bit će otvorena u srijedu ,22. ožujka, u 18 sati u ispostavi JU „NP Krka“ u Drnišu

Zbirka novčanica predstavljena u knjizi i na izložbi svjedoči o važnosti arheologije i kulturne baštine u gospodarskoj politici mediteranskih zemalja.

Izložba je popraćena katalogom u kojemu je obrađena povijest Roškog slapa kroz stoljeća.

-JU Nacionalni park “Krka” osnovana je prije 32 godine s ciljem da štiti prirodne i kulturne vrijednosti koje se nalaze na 110 kvadratnih km prostora Krke i Čikole. Osnovna i primarna misija i najvažniji zadatak Javne ustanove je čuvati prirodnu i kulturnu baštinu – istaknuo je ravnatelj JU Nacionalni park “Krka”, Krešimir Šakić.

Istinskim zaljubljenicima u prirodu Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ nudi mogućnost učlanjenja u Klub prijatelja Krke. Žitelji Šibensko-kninske županije ostvaruju popust od 50 % prilikom učlanjenja u Klub.