Neovisni novinarski portal
20.4.2024.
IZDVOJENO
Stolarija po staroj gradskoj jezgri (Foto: Jozica Krnić)

Raspisan javni poziv za obnovu stolarije u šibenskoj povijesnoj jezgri

Stolarija po staroj gradskoj jezgri (Foto: Jozica Krnić)

Danas je raspisan javni poziv za obnovu stolarije u staroj gradskoj jezgri u Šibeniku. Grad Šibenik subvencionirat će obnovu drvenih prozora i vrata, što je, prema riječima gradonačelnika Željka Burića, nastavak slaganja mozaika koji će dovesti do revitalizacije stare gradske jezgre.

– Ovdje pričamo o obnovi drvene stolarije u staroj gradskoj jezgri po kriterijima energetske učinkovitosti. Veliki problem starog dijela grada je u činjenici da mnogi, a naročito privatni investitori, posegnu za suvremenijim materijalima koji su lakši za održavanje, a mi ovim subvencioniranjem želimo potaknuti stolariju od prirodnih materijala – rekao je Burić.
Dogradonačelnik Danijel Mileta nada se da će odaziv građana i poslovnih subjekata biti bolji nego za javni poziv za sufinanciranje obnove fasada od prije nekoliko godina. Otkrio je i da će Grad financirati obnovu stolarije do 25 posto iznosa.

Željko Burić i Mirko Čeko (Foto: Jozica Krnić)

Grad će iz proračuna izdvojiti 200 tisuća kuna, a to je inicijalno. Naime, ako priča krene dalje, mi ćemo nju i proširiti. Grad Šibenik gradi temelje, a zapravo je ideja da našim sugrađanima damo misao da su oni ti koji nose revitalizaciju – kazao je Mileta.
Javni poziv za sufinanciranje obnove stolarije u staroj gradskoj jezgri bit će otvoren mjesec dana.
– Stara gradska jezgra je središte turističkih zbivanja u gradu i ovakav projekt je korak naprijed koji će pridonijeti još boljem izgledu i prihvatu naših gostiju – rekao je Mirko Čeko, predsjednik gradske četvrti Stari grad.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI