Neovisni novinarski portal
15.5.2021.
(NE)ZANIMLJIVOSTI
Predsjednica RH obilazi školu, vrtić, pilanu, tvornicu čokolade, novorođenče, drvoprerađivače, liječnike, kaznionicu, poljoprivrednike, bolnicu, metaloprerađivače, arheologe, plastičare, gradonačelnike i vinariju

Predsjednica RH obilazi školu, vrtić, pilanu, tvornicu čokolade, novorođenče, drvoprerađivače, liječnike, kaznionicu, poljoprivrednike, bolnicu, metaloprerađivače, arheologe, plastičare, gradonačelnike i vinariju

Predsjednica RH u zatvoru (foto predsjednica.hr)

Nije nikakva državna tajna, predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović posjetila je jučer u Požegi poduzeća „Color emajl“ i „Spin Valis“, te tvrtku „Zvečevo“, a obišla je i Kaznionicu i zatvor za žene, te Opću bolnicu. Tako javljaju sa stranice www.predsjednica.hr.

Sudeći prema fotografijama, u kaznionici je obišla zatvorenicu koja šiva za šivaćim strojem i jednu od dvokrevetnijh ćelija, te zatvorske hodnike. U bolnici je s vrata posjetila jedno novorođeno dijete, te sve zaposlenike te zdravstvene ustanove, a s plastičnom kapicom na glavi je obišla pogon za proizvodnju čokoladnih tabli. Predsjednica ubrzano i svakodnevno obilazi istočni dio naše domovine, možda i zato da ga stigne obići prije nego li se većina iz te naše lijepe hrvatske žitnice iseli u Irsku ili Švedsku. Predsjednica je jučer čitala i jednu knjigu.

Projekt: ‘Hrvatska čita’

– U Osnovnoj školi „Dragutina Lermana“ u Brestovcu nastavljen je projekt Predsjednice Republike „Hrvatska čita“. Predsjednica i djeca čitali su odlomke iz knjige Ivana Kušana „Uzbuna na zelenom vrhu“. Tema ovog programa je popularizirati čitanje među školskom djecom, pokazati kako lektira može biti zabavna i uzbudljiva – kaže vijest na predsjednica.hr.

Predsjednica RH čita knjigu (foto predsjednica.hr)

Danas predjednica RH opet ide u školu. Već u 9 sati pristiže na 2. školski sat u Osnovnu školu „Fra Kaje Adžića“ (Školska 2) u Pleternici, a netom – 50 minuta kasnije – iz školskih klupa direkt dolazi u „Microplet“, obrt za izradu alata, preradu plastike i obradu metala, a potom je pola sata kasnije već u Poljoprivrednom obrtu „Dario“. Nije jasno koliko dugo će predsjednica razgledavati poljoprivredne proizvode, jer već za pola sata bit će u Dječjem vrtiću u Jakšiću.
Od predškolaca predsjednica već furiozno hita do tvrđave Stari grad u Općini Kaptol, gdje pola sata kasnije gleda tamnošnje arheologe koji otkopavaju povijest.
Arheolozi će brzo otići u povijest, jer je predsjednica RH dvadesetak minuta kasnije, već u 11.40 sati, u Kutjevu na Trgu Graševine 1, gdje se sreće s čelnicima Grada Kutjeva.

Diplomati i predsjednica će u tvornici vina osjetiti Hrvatsku

U podne i nešto ekspresni predsjednički posjet se donekle usporava, jer u Kutjevo d.d. u sklopu projekta „Osjeti Hrvatsku” dolaze šefovi diplomatskih misija i međunarodnih organizacija akreditiranih u Republici Hrvatskoj kako bi s predsjednicom RH osjetili Hrvatsku.
Pretpostavlja se kako će Hrvatsku osjećati uz pomoć boca vina iz tvornice vina Kutjevo d.d.
Predsjednica RH će se tako danas konačno opustiti jer se vraća u Zagreb. Od 28. veljače do 3. ožujka 2017. godine izmjestila je svoj Ured u Požeško-slavonsku županiju.
– Ovo je osmo izmještanje Ureda predsjednice izvan Zagreba – zaključuju na stranici predsjednica.hr.
Ostaje tajna računa li se u taj broj i tajno izmještanje ureda u Washington.

Predsjednica RH gleda kako se proizvodi čokoladna tabla (foto predsjednica.hr)

Tags: ,

VEZANE VIJESTI