Neovisni novinarski portal
11.5.2021.
GOSPODARSTVO
Pet investitora zainteresirano za kupnju Jadranske banke

Pet investitora zainteresirano za kupnju Jadranske banke

Foto:Tris/H.Pavić

Za kupnju Jadranske banke Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB) zaprimila je pet pisama namjere, a tri potencijalna investitora bit će pozvana na dubinsko snimanje banke, dok se za još jednog investitora tek treba donijeti odluka.

Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB), objavio je Javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju svih 100 posto redovnih dionica Jadranske banke 15. veljače ove godine, a rok za dostavu ponuda odnosno pisama namjere za kupnju dionica Banke bio je 8. ožujka.
“U predviđenom roku za dostavu, zaprimljeno je pet pisama namjere kojima je iskazan interes za kupnju dionica Banke. Potencijalni investitori su financijske institucije iz Republike Hrvatske i drugih zemalja Europske unije. Temeljem kriterija navedenih u pozivu, a na prijedlog Povjerenstva, Sanacijsko tijelo je odlučilo pozvati tri potencijalna investitora u daljnji postupak dubinskog snimanja i ostalih pripremnih radnji za podnošenje obvezujućih ponuda. U postupku je odlučivanje o još jednom potencijalnom investitoru”, odgovoreno je iz DAB-a na Hinin upit.
Kako navode iz  DAB-a obavljanje dubinskog ispitivanja predviđeno tijekom sljedećih šest tjedana, a potencijalni će ga kupci provesti putem “virtualne sobe podataka” (tzv. Virtual Data Room) “uz najviše standarde zaštite podataka, klijenata banke i bankarske tajne kao takve”.
Predviđeni rok za podnošenje obvezujućih ponuda je 2. svibnja, nakon čega će se ponude vrednovati odnosno rangirati, a kriteriji za vrednovanje prvenstveno će biti cijena za dionice te dodatni iznos ulaganja u kapital Jadranske banke, strateške namjere investitora te njegov kredibilitet na hrvatskom odnosno europskom financijskom tržištu, navodi DAB.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI