Neovisni novinarski portal
4.8.2021.
IZDVOJENO / UKRATKO
‘Mi jedemo odgovorno’: Prezentiran program vrtića i škola

‘Mi jedemo odgovorno’:
Prezentiran program vrtića i škola

(Ilustracija)

Projekt “Mi jedemo odgovorno”, kojemu se u posljednje tri godine pridružilo 86 škola i vrtića diljem Hrvatske, danas je prezentiran u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić u Šibeniku. Projekt su predstavila djeca i odgojitelji Dječjeg vrtića Osmijeh.

Ravnateljica vrtića Osmijeh, Franka Ercegović Kursan, rekla je kako se se vrtić ove godine priključio projektu “Mi jedemo odgovorno” nakon osmogodišnjeg članstva u Međunarodnoj eko-školi, čiji je fokus bio na reciklaži i biološkom otpadu: – Osim zdrave hrane na koju inače pazimo, naglasak je na tome da pazimo i odakle dolazi hrana, gdje je uzgojena i koliki je put prešla do našeg stola. Moramo se truditi jesti sezonsku hranu, koja je iz našeg okruženja. A posebno moramo obratiti pažnju koliko hrane kupujemo, da bismo je što manje bacali.
Koji su dugoročni ciljevi projekta “Mi jedemo odgovorno”, objasnio je Nikola Perlić, odgojitelj iz Dječjeg vrtića Osmijeh: – Kroz sve ono što radimo s djecom, stvaramo odgovorne građane, odgovorne prema svojoj okolini i prema ono što jedu. S pedagoške strane, kroz sve aktivnosti s kojima se bavimo u vrtiću, nismo izgubili onu draž, jer djeca se igraju i uživaju u svemu ovome.
U projekt zdravog hranjenja bit će uključeni i roditelji jer jedan od glavnih ciljeva je i da odgovorna prehrana ne bude rezervirana samo za vrijeme boravka u dječjem vrtiću već i u obiteljskom okruženju.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI