Neovisni novinarski portal
12.5.2021.
UKRATKO
Tvrđava Barone

Gradu Šibeniku međunarodna kulturno turistička nagrada za projekt JU Tvrđava kulture

Tvrđava Barone

Tvrđava Barone

Grad Šibenik  je za projekt Javna ustanova u kulturi Tvrđava kulture Šibenik osvojio međunarodnu kulturno turističku nagradu “Plautilla” – plaketu sa zlatnim znakom, izvjestili su iz šibenske gradske uprave.

 

Nagrada se dodjeljuje u kategoriji “Povijesni grad” gradovima ili ustanovama koji su se  značajnim aktivnostima istaknuli u zaštiti i obnovi kulturno povijesne baštine.
-Drago nam je što je Grad Šibenik osvojio još jedno priznanje i to ono za ustanovu koju smo osnovali kako bi što kvalitetnije upravljala našim najznačajnijim kulturnim i turističkim atrakcijama, tvrđavama. Ovo je ujedno i priznanje našim tvrđavama, sv. Mihovil i Barone, zbog kojih čitav svijet dolazi u Šibenik,  istaknuo je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić.
Tvrđava Barone, u kategoriji “Najbolji turistički proizvod”, osvojila je nagradu “Plautilla”, plaketu sa brončanim znakom, za kvalitetnu i kreativnu interpretaciju kulturno povijesne baštine.
– Svojim radom, Tvrđava kulture Šibenik podiže svijest  o očuvanju i vrednovanju spomeničkog i kulturnog nasljeđa, autohtonih lokacija i tradicije, ali isto tako i pomnim planiranjem, osmišljavanjem te organizacijom brojnih kulturnih i turističkih programa stvara pozitivni potencijal Šibenika i šibenskog područja. Na tragu iznimnih rezultata, svakodnevno podižemo ljestvicu i težimo ostati vodeća kulturna i turistička atrakcija u Dalmaciji. Ova nagrada je još jedna potvrda da smo zahvaljujući kvaliteti sadržaja kojeg pružamo stvorili pozitivan image i kod stručne javnosti, istaknula je Gorana Barišić Bačelić, ravnateljica Tvrđave kulture Šibenik.
Gradu Šibeniku i JU Tvrđava kulture nagrade će biti uručene na završnoj svečanosti 3. međunarodnog kongresa povijesnih gradova koji se održava od 21. do 24. ožujka 2017. godine u Solinu.
Međunarodna kulturno turistička nagrada „Plautilla“za kvalitetu i inovativnost u upravljanju povijesnim gradovima, u domeni interpretacije i zaštite kulturne baštine te promidžbe i distribucije kulturno turističkih proizvoda na 3. međunarodnom kongresu povijesnih gradova dodjeljuje se prvi put.
Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI