Neovisni novinarski portal
15.6.2021.
SCENA
Billy Bragg (Foto: Anthony Griffin)

Legendarni Billy Bragg dolazi na SuperUho

Billy Bragg (Foto: Anthony Griffin)

Najavljen je i nastup hvaljene zagrebačke kantautorice Sare Renar.

Billy Bragg (Foto: Anthony Griffin)

Engleski kantautor Billy Bragg novo je veliko ime SuperUho festivala. Izvanserijski glazbenik i društveni aktivist u Primoštenu će proslaviti 40 godina karijere.
Billy Bragg je svoj interes za poeziju počeo gajiti još u osnovnoj školi, da bi se tijekom srednjošklskih dana zaljubio u glazbu Boba Dylana i Simon and Garfunkela te počeo na gitari komponirati vlastite pjesme. Presudnom se odlukom u njegovom životu pokazao odlazak na koncert grupe The Clash koji su mu u svibnju 1977. svojim nastupom doslovno odredili ostatak karijere i života. Bilo je to prvi put da je Bragg svjedočio kako umjetnost, a napose glazba, može pozitivno utjecati na društvena kretanja, pa je odlučio spojiti svoje folk utjecaje iz djetinjstva s punkom kako bi postao jednim od najvećih glazbeno-političkih aktivista proteklih četiri desetljeća.
Billyju Braggu će se na SuperUhu pridružiti Sara Renar, nagrađivana zagrebačka kantautorica koja iza sebe ima tri studijska izdanja, a zajedno s bendom upravo promovira svoj treći, iznimno hvaljeni album pod imenom “Tišina”, koji je proglašen albumom godine od strane Hrvatskog Radija, portala Ravno do dna i tjednika Nacional.
Četvrto izdanje SuperUho Festivala  bit će održano će se u Primoštenu od 7. do 9. kolovoza 2017. godine, a već su ranije najavljeni nastupi grupe Shellac te američkog kantautora Conora Obersta i splitskog mu kolege Gracina.
Ulaznice po cijeni od 220 kuna mogu se kupiti do 18.3., a do istog će se datuma moći kupiti i kamperske ulaznice po cijeni od 90 kuna. Dakle, komplet koji omogućava posjetu svim zbivanjima u sklopu festivala te petodnevno kampiranje na prekrasnoj lokaciji u ovom prvom promotivnom paketu koštat će samo 310kn. Ulaznice se mogu kupiti u:
Turistička agencija Laguna (Tepli bok 25), Primošten
CD Shop Butiga (Jurja Šižgorića 2), Šibenik
Caffe bar Basket (Domovinskog rata 42), Split
Dallas Music Shop (Splitska 2), Rijeka
Dirty Old Shop (Tratinska 18), Zagreb
Rockmark (Berislavićeva 13), Zagreb
te putem web stranica Rockamrka i Dirty Old Shopa.
Nakon isteka razdoblja prodaje drugog promotivnog paketa festivalskih ulaznica za četvrto izdanje SuperUho Festivala cijene ulaznica će biti 250 kuna do 18.6., 290 kuna do 7.8. te 320 kuna na ulazu.
Cijene kamperskih ulaznica nakon isteka razdoblja prodaje drugog promotivnog paketa će biti 120 kuna do 18.6. te 150 kuna do 9.8.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI