Neovisni novinarski portal
13.6.2024.
Kut: azimut
Azimut i Sara Renar: Pop up izložba „Četiri bunara: neispričana priča” pa koncert

Azimut i Sara Renar:
Pop up izložba „Četiri bunara:
neispričana priča” pa koncert

 Izložba „Četiri bunara: neispričana priča”  autorice Sare Renar bit će otvorena večeras, 15. travnja, u 20 sati u Galeriji NKC Azimut, a dva sata kasnije će ista osoba održati koncert kojim će u Šibeniku obilježiti deset godina glazbenog djelovanja.

Sara Renar obilježava deset godina na sceni, a dio proslave u subotu će preseliti u Šibenik gdje će se publici pokazati u novom ruhu.  Tako će u 20 sati biti otvorena jedna malo drugačija pop up izložba „Četiri bunara: neispričana priča” na kojoj je Sara radila duže vrijeme, a pri čemu je surađivala s Muzejem grada Šibenika, Glazbenom školom Ivana Lukačića Šibenik, Orguljaškom ljetnom školom, te Dramskim studijem Ivana Jelić pri HNK u Šibeniku.

Sara Renar

„Četiri bunara: neispričana priča je digitalni edukativno-umjetnički projekt čiji je cilj na jedan nov i inovativan način popularizirati i educirati javnost o povijesnom i kulturnom naslijeđu grada Šibenika. Projekt se bavi “zlatnim dobom Šibenika” odnosno 15. i 16. stoljećem kada su izgrađeni šibenski bunari. Četiri skladbe, po jedna za svaki bunar, svojevrsni su glazbeni i dramski činovi tematizirani po glavnim preokupacijama onog doba.

Glazba je snimljena u crkvi Sv Duha, a glumačke izvedbe u prostorijama HNK Šibenik te Radija Šibenik.

Na istom mjestu u subotu, 15. travnja, u 22 sata slijedi koncert iz rođendanske serije „10 za 10”. Nastupa nagrađivana zagrebačka kantautorica, Sara Renar. Ove godine Renar s bendom obilježava desetljeće svoje glazbene karijere nizom koncerata i eksplozivnim festivalskim setovima koji su opisani kao electro – punk party.

Sara Renar u koncertnom zanosu (foto Vedran Metelko)

Ulaznice su u prodaji online na Entrio.hr i u Azimutu s kojim Sara dijeli slavljeničku godinu.

Zbog najavljenih nepovoljnih vremenskih uvjeta izložba „Ja, umjetnik” koja je trebala biti održana sutra, u subotu, 15. travnja, pomiče se na iduću subotu, 22. travnja.

Azimut obilježava Svjetski dan umjetnosti koji pada na 15. travnja te tim povodom organizira izložbu „Ja, umjetnik” kojom otvara vrata svim likovnim i inim umjetnicima, amaterima, malim i velikim da pokažu svoj talent.

Zbog odgode termina održavanja, svi zainteresirani da izlože svoje radove u sklopu pop up izložba koja slavi umjetnost i rođendan velikog Leonarda da Vincija, to još stignu učiniti i poslati ih na e-mail info@azimut.art .

Sara Renar pjeva u Azimutu (foto Valerio Baranović)

 

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI