Neovisni novinarski portal
26.4.2024.
POLITIKA
Petar Baranović (Foto: Jozica Krnić)

Petar Baranović:
Zbog gradonačelnikovog stava, ruglo na rivi ostat će tu još 20 godina

Petar Baranović (Foto: Jozica Krnić)

Saga o benzinskoj crpki na šibenskoj rivi, protiv koje su oporba i investitor u hotel, nastavila se i danas.

Petar Baranović (Foto: Jozica Krnić)

Nakon jučerašnje tematske sjednice Gradskog vijeća, na kojoj je izostanak iz GUP-a sporne benzinske crpke na šibenskoj rivi, sa 14 glasova “za” proglašeno “tehničkom greškom” te je na taj način Lučkoj upravi dan legitimitet za raspisivanje natječaja za produžetak koncesije Ininoj crpki, danas je pred novinare izašao Petar Baranović, gradski vijećnik Narodne stranke Reformista.
– Jučer se dogodilo jedino to da smo slušali višesatno objašnjenje kako je došlo do propusta te kako smo svi mi u zabludi, jer je predmetna crpka čitavo vrijeme bila u GUP-u. Nametnulo se pitanje zašto se Gradsko vijeće uopće petlja u nešto što će evidentno biti predmetom sudskih sporova – rekao je Baranović.
Baranović je ustvrdio i da je donesena odluka, za koju u prvom redu smatra odgovornim gradonačelnika Željka Burića, štetna po grad Šibenik: – Gradonačelnik je jučerašnju sjednicu iskoristio da, na jedan način, politički i stručno traljav, legalizira vlastiti stav koji ne ide u prilog ovom gradu. Posljedice toga su da Upravno vijeće županijske Lučke uprave, možda već u ovom trenutku odlučuje o koncesiji koja je pravno dvojbeno raspisana. Ukoliko ostane ovakvo stanje, ono ruglo na rivi na najatraktivnijoj točki grada, ostat će tu i idućih dvadeset godina.
Petar Baranović naglasio je da je stav nekoliko prošlih gradskih vlasti bio da se, po isteku koncesije, benzinska crpka izmjesti s lokacije ispred bivšeg hotela Krka.
– Ta lokacija, zajedno s parkingom, granica je turističke razglednice grada. Dok god se to ne riješi i ne izmekne prema južnoj strani šibenske luke, dotle će taj atraktivni prostor ostati u sramotnom stanju. Pitam gradonačelnika Burića smatra li da je ono turistička razglednica grada? – završio je Baranović.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI