Neovisni novinarski portal
20.4.2024.
KULTURA
Petar Trebotić i Slave Lukarov (Foto: Hrvoslav Pavić)

Otvaranjem međunarodnog natječaja počela je akcija Supertoon festival 2017

Petar Trebotić i Slave Lukarov (Foto: Hrvoslav Pavić)

Tradicionalni festival animacije bit će u Šibeniku održan od 16. do 21. srpnja 2017.

Petar Trebotić i Slave Lukarov (Foto: Hrvoslav Pavić)

Petar Trebotić i Slave Lukarov (Foto: Hrvoslav Pavić)

– Međunarodni natječaj za prijavu filmova u natjecateljskim kategorijama je otvoren. Pzivamo sve autore,producente i škole animacije da prijave svoje filmove – rekao je organizator Supertoon festivala u Šibeniku, Slave Lukarov, na današnjoj tiskovnoj konferenciji. Festival animacije Supertoon bit će održan od 16. do 21. srpnja na nekoliko lokacija u staroj gradskoj jezgri u Šibeniku.
– Planiramo se širiti, uvijek bismo htjeli nešto više i bolje. Tražimo nove festivalske lokacije u starom gradu, kako bismo povećati vlastitu vidljivost – riječi su Petra Trebotića, još jednog isturenog člana Supertoon tima. – Želimo i da se što više Šibenčana involvira u festival, i to ne samo kao gledatelji. Ukoliko su neki pojedinci ili udruge zainteresirane, rado ćemo ih primiti i pronaći modalitet suradnje.
Supertoon zadnjih godina natječajem dobije i do 900 prijava, od čega se u konkurenciji nađe njih stotinjak. – Očekujemo jednak odaziv kao i prijašnjih godina, mada postoje neki pokazatelji koji nam govore da će prijava biti i više. Novost je da ćemo od iduće godine imati i kategoriju za studentski film. Natječaj za sve kategorije otvoren je do 15. ožujka – kaže Lukarov.
Organizatori Supertoon potpisali su i pismo suradnje s Gradom Šibenikom, od kojega će dobiti svu potrebnu logističku potporu, a nastavku dobrih odnosa nadaju se i sa šibenskom Turističkom zajednicom te Županijom.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI