Neovisni novinarski portal
29.3.2024.
POLITIKA / UKRATKO
Suspendirana Marijana Petir: Beljak je uništio ugled HSS-a i mora otići

Suspendirana Marijana Petir:
Beljak je uništio ugled HSS-a i mora otići

Marijana Petir (Foto: Hrvoslav Pavic)

Nakon što je šef HSS-a Krešo Beljak najavio suspenziju oko 100 članova stranke koji su opstruirali predizbornu kampanju, a među kojima je i europarlamentarka Marijana Petir , nije trebalo dugo čekati na odgovor “druge strane”. Petir je optužila Beljaka kako je želi onemogućiti da se kandidira za predsjednicu HSS-a.

– Nisam primila nikakvu odluku o svojoj suspenziji, koju je gospodin Beljak najavio. Ova odluka gospodina Beljaka izraz je straha moje najave da ću se kandidirati za predsjednicu stranke te mojom suspenzijom želi onemogućiti moju kandidaturu na unutarstranačkim izborima i stvoriti uvjete da nastavi sa sustavnim razaranjem HSS-a -kazala je Petir koja tvrdi kako je Beljak uništio je ugled HSS-a i zato mora otići.
– Nije bio iskren prema stranačkom članstvu, sklopio je koaliciju koju članstvo nije podržalo, a koja je rezultirala porazom na parlamentarnim izborima, te se sada želi riješiti svih onih koji se ne slažu sa smjerom kojim želi stranku povesti, a to je u propast. Pozivam gospodina Beljaka da prizna vlastitu odgovornost i odstupi s mjesta predsjednika stranke, povuče najavljene suspenzije te raspiše unutarstranačke izbore na kojima će članstvo HSS-a imati priliku izabrati kojim smjerom želi ići –  izjavila je Petir.

Krešo Beljak  odgovorio da njegova ostavka ne dolazi u obzir

Kritike Marijane Petir, Beljak  je komentirao riječima kako je stranka na prošlim parlamentarnim izborima imala jednog zastupnika, a sada ih je pet, pa njegova ostavka apsolutno ne dolazi u obzir.
– Stranka je imala jednog saborskog zastupnika, a sada ima pet. Ja mislim da sam uspješan predsjednik HSS-a, a delegati će na izbornoj Glavnoj skupštini stranke, na unutarstranačkim izborima, odlučiti jesam li uspješan ili nisam. Mislim da moja ostavka apsolutno ne dolazi u obzir – poručio je Beljak te najavio da će se unutarstranački izbori održati u najkraćem mogućem roku, do sredine studenog.
– Idu unutarstranački izbori prema Statutu, vrlo brzo, a Marijanu Petir ne bih komentirao. Ja sam zamolio sve koji su suspendirani da se suzdrže od izjava i žao mi je što se neki toga ne drže -istaknuo je Beljak.
Predsjednik HSS-a Krešo Beljak  je, podsjećamo, danas održao izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj je najavio suspenzije članova koji su u predizbornoj kampanji navijali za druge:  U HSS-u nema mjesta za “navijače” drugih stranka
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI