Neovisni novinarski portal
22.10.2021.
UKRATKO
Pravo na grad i Zelena akcija se pridružuju prosvjedu za park: Zagreb nije toliko malen da bi stao u gradonačelnikov džep

Pravo na grad i Zelena akcija se pridružuju prosvjedu za park:
Zagreb nije toliko malen da bi stao u gradonačelnikov džep

obrani parkPravo na grad i Zelena akcija se pridružuju inicijativi Čuvamo naš Park u dugogodišnjoj borbi protiv uništavanja javnog parka na Savici izgradnjom crkve. U nastavku je njihovo priopćenje kojim pozivaju sve građane Zagreba da dođu na prosvjedno okupljanje u subotu 10.9. u 12 sati u Parku Trnjanska Savica:

Ove subote ne brani se samo park u jednom zagrebačkom naselju. U tom se parku ustaje protiv samovolje gradonačelnika. Stanovnicima Zagreba uskraćenim za dostojan broj vrtića i škola, a nerijetko za osnovnu komunalnu infrastrukturu otima se javni park i ustupa crkvi, grade se skupe i nepotrebne fontane i privatizira ulice. Uništavanje parka na Trnjanskoj Savici još je jedan korak u uništavanju kvalitete života u Zagrebu i sustavnom zanemarivanju javnog interesa.
Provedba natječaja, odobravanje lokacijske dozvole, kao i sama nagodba po kojoj grad ustupa javno zemljište na štetu stanovnika Savice samo su neki od primjera u kojima gradonačelnik Bandić radi direktno protiv svojih građana.
Pokažimo u subotu kako Zagreb nije toliko malen da bi stao u gradonačelnikov džep. Uputimo jasnu poruku njemu i svima onima koji dolaze nakon njega: Vrijeme je za drugačije upravljanje gradom.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI