Neovisni novinarski portal
25.9.2021.
IZDVOJENO
Željko Glasnović (Foto: HINA/ Denis CERIĆ)

Gordana Sobol podnijela kaznenu prijavu protiv Željka Glasnovića, građani pokrenuli peticiju za opoziv njegovog saborskog mandata

Željko Glasnović (Foto: HINA/ Denis CERIĆ)
Željko Glasnović (Foto: HINA/ Denis CERIĆ)

Željko Glasnović (Foto: HINA/ Denis CERIĆ)

Saborska zastupnica SDP-a Gordana Sobol podnijela je kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu protiv nezavisnog saborskog zastupnika Željka Glasnovića, kojega tereti za javno poticanje na nasilje i mržnju u tekstu koji je objavio na svom Facebook profilu, te od DORH-a traži da protiv njega pokrene kazneni postupak. Građani pokrenuli i peticiju za opoziv Glasnovićevog saborskoga mandata.

“Glasnović Željko objavio je na svom Facebook profilu dana 23. rujna 2016. godine tekst – komentar prepun mržnje, teških uvreda i poziva na nasilje (‘pendreci i suzavac’), tekst u kojem diskriminira i vrijeđa i s obzirom na spol i s obzirom na različito političko uvjerenje, kao i porijeklo većeg broja studenata i studentica Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu”, napisala je Sobol u prijavi DORH-u, koju je objavila i na svom Facebook profilu. Kao dokaz svojoj prijavi priložila je kopiju objavljenog teksta.
“Kako smatram da postoji osnovana sumnja da je objavom ovakvog teksta osumnjičeni Glasnović Željko počinio kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju iz članka 325., stavak 1. Kaznenog zakona, predlažem da Državno odvjetništvo poduzme sve zakonom predviđene radnje i protiv osumnjičenika pred nadležnim sudom pokrene kazneni postupak kako bi osumnjičenik bio proglašen krivim i kažnjen po zakonu”, navodi Sobol u kaznenoj prijavi.
Podsjećamo Glasnović je na svom Facebook profilu uputio niz kritika na prosvjede studenata zagrebačkog Filozofskog fakulteta o čemu smo već pisali (tekst možete pronaći na ovoj POVEZNICI).

Peticija za opoziv saborskog mandata

Danas je na internetu pokrenuto i potpisivanje peticije za opoziv saborskoga mandata Željku Glasnoviću zbog kršenja Ustava i veličanja NDH, ustaštva, fašizma i nacizma, netolerancije i govora mržnje i fizičkih prijetnji studentima Filozofskog fakulteta. Peticiju je do sada potpisalo više od 4 700 građana.
” Slijedom posljednjih istupa u javnosti Željka Glasnovića tražimo da se opozove mandat budućeg zastupnika Željka Glasnovića. Kao izabrani zastupnik za budući saziv Hrvatskog Sabora, g. Željko Glasnović grubo je prekršio mnoge pozitivne zakonske propise Republike Hrvatske od kojih je najvažniji Ustav RH. Naime, g. Glasnović je u svojim istupima na društvenim mrežama iznio teške kvalifikacije na račun studenata Filozofskog fakulteta sve do poziva da se stvari prema studentima rješavaju silom, “pendrekom i suzavcem”.
Uz ovakve istupe budućeg zastupnika koji još nije prisegnuo te njegovog veličanja NDH što je u direktnoj koliziji sa Ustavom RH, pozivamo Sabor RH, Vladu RH te predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović da opozovu i ponište mandat g. Željku Glasnoviću. Takav čovjek ne zaslužuje biti u najvišem zakonodavnom tijelu RH i svojim djelovanjem direktno štetiti ugledu republike Hrvatske kako u zemlji tako i u svijetu”, stoji u tekstu peticije koju možete pronaći na ovoj POVEZNICI.
Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI