Neovisni novinarski portal
18.9.2021.
IZDVOJENO
11. Festival Ruralne Kulture u Kninu: Trk na FRK

11. Festival Ruralne Kulture u Kninu:
Trk na FRK

Ekološka udruga “Krka” Knin organizira 11. Festival Ruralne Kulture- FRK koji će se održati 19. i 20. kolovoza u Ekološko-informativnom centru udruge na rijeci Krki.

Plakat FRK 11 vodoravni (1)

Edukativne radionice za djecu, jahanje magaraca, safari spust kajakom, kanuom i raft čamcem na rijeci Krki, plovidba na splavi, alpinističko penjanje, streličarstvo, balotanje, briškula, trešeta, bacanje kamena s ramena, potezanje konopa, turnir starih dječjih igara, kovanje novčića, sajam seoskih proizvoda, koncerti…

I jedanaesti po redu Festival Ruralne Kulture (FRK) donosi bogat i zabavni dvodnevni program u kojem, kako se obično kaže ima ponešto za svakoga. I za velike i male, za one koji vole aktivnosti u prirodi, koji su željni naučiti nove vještine, koji vole igru, za one koji znaju cijeniti domaći med, rakiju,sir…Za one koji su zasićeni gradom i traže promjenu, a vole prirodni okoliš i privrženi su tradicijskoj kulturi sela. U nečem od nabrojanoga zasigurno ste se našli i zato pohodite i ovogodišnji FRK koji s puno ljubavi i entuzijazma organizira Ekološka udruga Krka Knin, a s ciljem da potakne razvoj seoskog turizma, poveća samozapošljavanje lokalnog stanovništva i seoska proizvodnju te očuva prirodna i kulturna baština.
Živjeli u zdravlju i veselju i bez „frke“  i svi TRK NA FRK, stoji u pozivu Udruge Krka kojoj su, u organizaciji ovogodišnjeg festivala, pomogli: Nacionalni park Krka, Grad Knin, Šibensko – kninska županija, Turistička zajednica Šibensko-kninske županije, Turistička zajednica grada Knina, Pučko otvoreno učilište Knin, Općina Promina, Čistoća i Zelenilo d.o.o. Knin, DVD Knin „Upravitelj“ d.o.o Knin, Igraonica Tri lovca Knin, Prenoćište „Kukolj“,“Studenac” d.o.o. te građani grada Knina.
Svoj doprinos organizaciji dali  su i HŽ Putnički prijevoz, Šime Strikoman, Petar Gardijan, Javna ustanova Priroda Šibensko-kninske županije,  KUD „Kralj Zvonimir“ Knin, Kajak kanu rafting klub „Odra„ iz Siska, Udruga „Čarobni svijet“ Knin, Planinarsko društvo „Troglav“ Knin, HGSS Šibenik,  Udruga za zaštitu i uzgoj magaradi i konja „Pajica“, bend „Teški osjećaji“ iz Tisnog,  udruga „Prospero“ Gračac, Udruga „Grabarije“ Knin te brojni izlagači proizvoda.

Na FRK vlakom 50% jeftinije

HŽ Putnički prijevoz posjetiteljima  FRK-a odobrava 50% popusta u 1. i 2. razredu redovnih vlakova, a popust se može ostvariti od 18. do 21. kolovoza, isključivo za kupnju povratnih prijevoznih karata iz svih kolodvora do kolodvora Knin i natrag. Prilikom kupnje prijevozne karte potrebno je naglasiti svrhu putovanja, a povratnu kartu na poleđini ovjeriti pečatom organizatora na info-pultu održavanja festivala. Mjesto održavanja festivala udaljeno je oko 300 m od centra grada i željezničkog kolodvora.
Ulaz na sva događanja je BESPLATAN, a prvih 50 posjetitelja FRK-a na poklon će dobiti platnenu vrećicu.
FRK (Foto: Goran Šimac)

FRK u sjenovitom zelenilu na obali Krke/Foto:G.Šimac

PROGRAM 11. FRK-a:  

19.08.2016.

10:00h  
Edukativna radionica za djecu na temu oblika zaštite prirode u Hrvatskoj, zaštićenih vrsta i NATURA 2000 s naglaskom na kninsko područje – Javna ustanova Priroda Šibensko-kninske županije. Svi sudionici radionice dobit će igru „Memory“
11:00h 
Radionica za djecu  na temu žaba. Sastoji se od predavanja, likovne radionice kao i nagradne igre – NP Krka
12:00h
Kreativna ekološka radionica za djecu ( bojanje majica i izrada promotivnog turističkog plakata grada Knina )Udruga Čarobni svijet
18:00h 
Jahanje konja –Udruga Grabarije Knin
20:00h 
Milenijski svijet Šime Strikomana/ predavanje-izložba, g. Šime Strikoman i g. Petar Gardijan

20.08.2016.

10:00-20:00h 
Sajam seoskih proizvoda – predstavljanje udruga/poduzetnika/polj. proizvođača na štandovima-Izlagači iz Šibensko –kninske županije

Radionice :

Tkanje  ( izrada torbi od plastičnih vrećica )
Reciklaža odjeće – mini radionica ručnog šivanja ( izrada korisnih predmeta od stare odjeće )
Lončarstvo– Udruga Prospero Gračac
Radionice će se odvijati paralelno uz izlaganje na štandovima.

Aktivnosti:

Safari spust kajakom, kanuom i raft čamcem na rijeci Krki

Alpinističko penjanje, HGSS Šibenik
Jahanje  magaraca, Udruga za zaštitu i uzgoj magaradi i konja „Pajica
Tradicionalne kninske igre ” balotanje” i “briškula i trešeta”,” bacanje kamena s ramena”, potezanje konopa…
Turnir starih dječjih igara ( frenje, laštik… )

Streličarstvo

Vožnja splavom „Kralj Zvonimir“ , ukoliko vodostaj rijeke Krke bude dozvoljavao, održavat će se oba dana po promotivnoj cijeni.
Na ulazu će se kovati novac iz doba kralja Zvonimira te će posjetitelji imati prigodu vidjeti “Povijesnu postrojbu vitezova kralja Zvonimira”
18:00 h 
ŠRD Krka- „Škola za djecu- Mali ribar“
21:00h 
Glazbeni program: Teški osjećaji, Tisno
Golden Royal band i gost iznenađenja

 

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI