Neovisni novinarski portal
6.12.2021.
KOMENTARI / POLITIKA
Ilustracija (foto: printscreen N1)

Evo ga opet – B. Petrov:
Ne, neće biti ovaj put javnoga bilježnika

Ilustracija (foto: printscreen N1)
Ilustracija (foto: printscreen N1)

Ilustracija (foto: printscreen N1)

Božo Petrov, vođa političke nakupine Most davao je izjave medijima u Dubrovniku , gdje je bio istodobno kad i kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković. Premda je u javnosti prevladavajuće stajalište kako je Most zajedno sa HDZ-om i partnerima odgovoran za vjerojatno najgoru Vladu RH (koja se samoraspala) u mladoj hrvatskoj povijesti, te kako su posljednji mjeseci donijeli našoj domovini težak nazadak i dugoročne ekonomske, kulturne i društvene štete, B. Petrov je svejedno, kao da se nikada ništa nije desilo, najavio kako se želi kandidirati za mjesto hrvatskog premijera.

Kao i većina političara iz HDZ-a, HSLS-a, SDP-a, HNS-a, IDS-a i ostalih, i Petrov valjda računa na potpuni gubitak pamćenja i razuma kod hrvatskih birača, kao što Z. Milanović smatra da će građani zaboraviti epizode u kojima njegov ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak (HNS) bezobrazno ignorirao javno mnijenje oko njegovih naftaških poslova.
Dakle, Petrov u  izvještaju HINE (poveznica) kaže kako ‘još čekaju odluku Tihomira Oreškovića hoće li biti na njihovim listama i kandidat za premijera’, dok ovaj s obitelji besplatno ljetuje u državnoj vili na riječkoj rivijeri.
Ako pak taj inozemni farmaceutski menadžer s oskudnim znanjem hrvatskog jezika, za kojeg nije glasao nijedan hrvatski državljanin, a koji je uz podršku HDZ-a i Mosta ekspresno ustupio trećinu hrvatskog kopna naftaškim korporacijama, te usput na bubanj stavio još nekoliko vrijednih poduzeća (u kojem država ima značajni vlasnički udio), dakle ako T.O. odluči ‘da neće, onda je i Petrov spreman preuzeti tu odgovornost’, kaže Hina.
– Da. Ako ćemo gledati koga imam za usporedbu, prije gospodina Karamarka, danas gospodina Milanovića, onda mogu samo reći da mogu biti samo bolji – poručio je, kako navodi Hina, Petrov na pitanje može li se on prihvatiti premijerske funkcije.
– Ja sam i u početku prošle kampanje govorio da se odgovornost treba preuzeti i da za nas to nikada neće biti problem. Ali će Most kao politička platforma iznjedriti najbolje i najsposobnije. Ako bude potrebe, može se toga prihvatiti. Ali o imenima možemo pričati na samom kraju – kazao je B.P. o ‘najboljima i nasposobnijima, kako prenosi Hina.
Ilustracija: Božo Petrov isprobao Samsungovu virtualnu kacigu Gear VR. foto HINA / Nikša MILETIĆ / mm

Ilustracija: Božo Petrov isprobao Samsungovu virtualnu kacigu Gear VR. foto HINA / Nikša MILETIĆ / mm

Dodao je da se za njega SDP-ova koalicija ne zove Narodna koalicija. “To je za mene ‘Trgovačka koalicija'”, poručio je Petrov, kako navodi Hina. Onda se u jednoj rečenici obračunao s trojicom.
– Šampioni discipline, evo, sada su se pokazali, i gospodin Milanović i gospodin Beljak i gospodin Gabrić, ako ih uopće mogu nazvati gospodom jer optuženi za malverzacije, za kriminal, neki pravomoćno osuđeni, govore o stotinama fotelja koje se dijele – rekao je.
A onda je ustvrdio kako su Mostu ‘državne institucije iznad svega’, no pretpostavlja se kako pritom ipak nije mislio na fotelje u ministarstvima i državnim poduzećima, za koje su, pokazalo se, Mostovci pokazali veliko zanimanje.
– Nama su državne institucije iznad svega, javni interes iznad svega i mi nikada nećemo prevariti birače. To smo i pokazali nekoliko puta i kad su ministri glasovali o opozivu gospodina Karamarka i kada smo predali naše saborske mandata za razlaz Sabora. Nama su uvijek građani RH na prvom mjestu i mi nikada nećemo slagati bilo kakve koalicije. To očito treba drugima – reče B.P.
Premda je bio integralni dio upravo raspadnute koalicije HDZ-Most, Petrov opet i iznova tvrdi kako ‘neće slagati bilo kakve koalicije’, kao da su u ovoj zemlji svi slijepi i gluhi kod zdravih očiju i ušiju, te kao da nitko ne zna zbrojiti 1+1.
Novinare je ta njegova tvrdnja odmah podsjetila na nevjerojatnu javno zabilježenu epizodu s Petrovljevim potpisom ovjerenim kod javnog bilježnika, pa je upitan hoće li i ovoga puta ići do “javnog bilježnika”.
– Ne, neće biti ovaj put javnoga bilježnika – reče Petrov, no nije poznato hoće li izjava kako ovaj put neće biti javnog biježnika biti ovjerena kod javnog bilježnika.
Ilustracija - B. Petrov otprije par godina na skupu stranke Hrast (foto Facebook)

Ilustracija – B. Petrov otprije par godina na skupu stranke Hrast (foto Facebook)

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI