Neovisni novinarski portal
6.5.2021.
IZDVOJENO
Pink Wing: Vožnja skupocjenih sportskih automobila od Zagreba do Šibenika

Pink Wing:
Vožnja skupocjenih sportskih automobila od Zagreba do Šibenika

Pink Wing1

Sa predstavljanja projekta Pink Wing u hotelu D-Resort Šibenik/Foto:J.Krnić

Pink Wing je jedinstveni turističko-gastronomsko-sportski događaj koji će se po prvi puta dogoditi u Hrvatskoj, a povezat će gradove Zagreb, Senj, Zadar i Šibenik – rečeno je na predstavljanju eventa u hotelu D-Resort  Šibenik, na kojem su uz šibenskog gradonačelnika Željka Burića bili i gradonačelnici Zadra i Zagreba, Božidar Kalmeta i Milan Bandić.

– Okupljamo visoko pozicionirane poslovne ljude, vlasnike kompanija i menađere koji imaju u vlasništvu skupocjeni sportski automobil, te im kroz druženje i uživanje pružamo nezaboravni vikend doživljaj – objasnio je Robert Bajs iz organizacijskog tima Pink Wing-a.
Prvi Pink Wing, koji će okupiti 150 sudionika, održat će se od 17. do 19. lipnja na relaciji Zagreb – Šibenik – Zadar, sa konačnom destinacijom u hotelu D-Resort Šibenik.
Težište eventa je na lifestyle doživljaju, a ne na utrkivanju, skupljanju kazni i slično, štoviše to je strogo zabranjeno, ističu organizatori.
– Cijeli projekt ima nacionalni interes kroz promidžbu hrvatskih ljepota, gradova i nacionalnih parkova. Pozicioniramo Hrvatsku kao luksuznu destinaciju i nudimo jedan novi tip turizma – istaknuo je Robert Bajs.
-Kad  su mi organizatori Pink Wing-a pokazali promotivni film, zvuk više cilindara i puno kubika bilo je ono što me privuklo. No nije to utrka, nego stil življenja, a ja bih rekao da je ovo i novi stil Šibenika. U 950-toj godišnjici koju slavimo, Šibenik zna točno što želi, ne samo u turizmu nego i u svim ostalim područjima – istaknuo je gradonačelnik  Željko Burić te je zahvalio organizatorima  Pink Winga što su prepoznali ono što Šibenik u turističkom smislu može pružiti.
Gradonačelnik Zadra, Božidar Kalmeta kao posebnu vrijednost projekta Pink Wing, ocijenio je suradnju više gradova i povezivanje kontinentalne i primorske Hrvatske, a gradonačelnik Zagreba Milan Bandić iskoristio je  priliku da promovira nove zagrebačke fontane. Naime organizatorima je predložio da po završetku Pink Wing-a organiziraju koncert na fontanama.
– Neće vas ništa koštati – dodao je Bandić.
Uz podršku gradova Zagreba, Zadra, Šibenika i Senja, Pink Wing ima i podršku ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice. Direktor središnjeg ureda HTZ-a Ratomir Ivičić istaknuo je kako je riječ o dobro pripremljenom lifestyle turističkom projektu koji objedinjuje ljepote prirode, kulturnu baštinu i gastronomiju i koji će sudionicima pružiti doživljaj za pamćenje.
Pink Wing2

Sa predstavljanja projekta Pink Wing u hotelu D-Resort Šibenik/Foto:J.Krnić

Program Pink Wing-a: U Šibeniku večera u parku, a doručak na tvrđavi

Pink Wing karavana, u kojoj će biti oko 80 automobila, 17. lipnja kreće iz Zagreba i preko Senja stiže u Šibenik gdje će, istog dana, vozila sudionika biti izložena na rivi. Kako su najavili organizatori u Šibeniku će se za sudionike organizirati i zatvorena večera, koja će se služiti u gradskom parku pod pokroviteljstvom Grada i TZ-a  Šibenika.
Po završetku večere, pod policijskom pratnjom karavana vozila odlazi u hotel D-Resort  u Mandalini gdje je organizirani smještaj sudionika. Drugog dana započinje druga etapa, subotnja vožnja pod policijskom pratnjom od Šibenika prema Zadru. Karavana ekskluzivnih limenih ljubimaca proći će  kroz Zadar te se zaustaviti na zadarskim atrakcijama „Pozdravu Suncu“ i „Morskim orguljama“. Po povratku u Šibenik slijedi ekskluzivna gala večera u hotelu sa humanitarnim karakterom. Po završetku večere slijedi veliki vatromet koji će označiti početak VIP partya za sudionike. Nedjelja je rezervirana za kasni checkout i organizirani odlazak na doručak na tvrđavi Barone pod pokroviteljstvom Grada Šibenika te povratak prema Zagrebu preko NP Plitvička Jezera.
Pink Wing3

Hotel D-Resort Šibenik domaćin je prvog Pink Wing-a

Tags: , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI