Neovisni novinarski portal
2.8.2021.
UKRATKO
Ministar branitelja Tomislav Medved

Ministar branitelja Tomislav Medved

Kao svoje prve poteze na čelu Ministarstva branitelja Tomislav Medved je najavio izradu prijedloga jedinstvenog zakona o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji te donošenje nacionalne strategije za zaštitu i očuvanje zdravlja hrvatskih branitelja.
ministar

Premijer Orešković i ministar branitelja Tomislav Medved/Foto:HINA/Lana SLIVAR DOMINIĆ

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković na konferenciji za novinare predstavio novog ministra branitelja – Tomislava Medveda.

– Imamo ministra branitelja! To je general Tomo Medved. Mogu reći da mi je čast  što imamo branitelja ovakvog kalibra u Vladi – rekao je premijer Orešković te dodao kako će Medved  imati stopostotnu podršku Vlade.

Tomislav Medved zahvalio je premijeru na potpori  te Domoljubnoj koaliciji koja je, kako je kazao, u njemu  prepoznala osobu koja je spremna preuzeti tu zahtjevnu dužnost u hrvatskoj Vladi.

– Ja sam cijeli svoj život posvetio domovini. Moj ratni put, sve dužnosti koje sam obnašao za vrijeme službe u Oružanim snagama, iskustvo koje sam stekao usmjeriti ću u rad Ministarstva branitelja kako bismo otvorili novo poglavlje. Za početak nužno je formiranje snažnog tima, postavljanje organizacije rada Ministarstva branitelja na način da može odgovoriti svim izazovima –  izjavio je Tomislav Medved.

Kao svoje prve poteze, na čelu Ministarstva branitelja, Medved je najavio izradu prijedloga jedinstvenog zakona o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji te donošenje nacionalne strategije za zaštitu i očuvanje zdravlja hrvatskih branitelja.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI