Neovisni novinarski portal
8.12.2021.
IZDVOJENO / UKRATKO
Večerašnji prosvjed (foto: Lupiga)

Lupiga:
Profašistička skupina napala prosvjednike protiv mise zadušnice za A. Pavelića

Večerašnji prosvjed (foto: Lupiga)
Večerašnji prosvjed (foto: Lupiga)

Večerašnji prosvjed (foto: Lupiga)

Dvadesetak osoba koje su krenule na prosvjed ispred bazilike Srca Isusova u zagrebačkoj Palmotićevoj ulici, gdje se u 19 sati održava misa zadušnica za ustaškog poglavnika Antu Pavelića, sat vremena prije prosvjeda brutalno je napadnuto stotinjak metara od bazilike, javlja portal Lupiga (poveznica).

Prosvjednike je u zasjedi na putu prema crkvi dočekalo petnaestak mladića i iznenada fizički nasrnuli na njih. Napad je, kako za Lupigu kažu svjedoci, trajao jedva minutu, a napadači su osim šaka koristili i kante za smeće, nakon čega su pobjegli u nepoznatom smjeru.
– Trenutno je pred crkvom sedamdesetak prosvjednika, a preko puta njih se okupila i skupina očigledno profašističkih prosvjednika, međutim kontakta između dvije skupine za sada nema. Profašistički prosvjednici  salutiraju “Sieg heil” i viču okupljenim antifašistima da su Srbi te pjevaju ustaške pjesme. Prosvjednici antifašisti odgovaraju: “Ustaše i četnici, zajedno ste bježali!”. Preko megafona poručuju da je Ante Pavelić ratni zločinac i da ne pripada u javni prostor Hrvatske – navodi Lupiga.
– Sačekali su nas na uglu Hatzove i Palmotićeve ulice i počeli nas udarati i bacati kante za smeće na nas. Potrajalo je možda minutu, a onda su otišli. Ne znam tko su, ali sigurno da antifašisti nisu –  kazao je za Lupigu  Marko Milošević iz Radničke fronte.
Više o događaju doznajte u izvornom tekstu (POVEZNICA).
Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI