Neovisni novinarski portal
26.9.2021.
POLITIKA
Je li Rašković prodao svoj glas za asfalt u Milovićima? - Na konzultacijama kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović (Foto Ured Predsjednice RH)

Predsjedništvo SDSS-a sutra u Kninu o Mirku Raškoviću:
Izvršni odbor ŽO SDSS-a lojalan svome predsjedniku!

Je li Rašković prodao svoj glas za asfalt u Milovićima? - Na konzultacijama kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović (Foto Ured Predsjednice RH)

 

Je li Rašković prodao svoj glas za asfalt u Milovićima? - Na konzultacijama kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović (Foto Ured Predsjednice RH)

Mirko rašković na konzultacijama kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović (Foto Ured Predsjednice RH)

Je li Mirko Rašković na korak od isključenja iz SDSS-a zbog svog neočekivanog „soliranja“ na konzultacijama kod predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović, od koje je zatražio zaštitu zbog navodnih pritisaka i prijetnji kojima je izložen? O tome će sutra u Kninu odlučiti Predsjedništvo SDSS-a na zajedničkom sastanku s Izvršnim odborom Županijske organizacije SDSS-a, kojoj je na čelu Mirko Rašković. Mogao bi to biti još jedan dramatičan sastanak isprovociran neizvjesnošću oko formiranja vladajuće većine u Saboru i novog mandatara Vlade. Jer, Izvršni odbor ŽO SDSS-a, čini se, namjerava ostati lojalan svome šefu Raškoviću…

Uoči kninske sjednice Predsjedništva u subotu se sastao Izvršni odbor šibensko-kninskog županijskog SDSS-a i odlučio dati podršku svome lokalnom čelniku.

Gojko Dmitar: Podržat ćemo Raškovića!

– Stav Izvršnog odbora je da podrži predsjednika ŽO SDSS-a Mirka Raškovića. Potpis nije dao nikome, jer je smatrao da se takva odluka ne treba donositi ishitreno, a zbog toga je, kako nam se požalio, bio izložen raznoraznim pritiscima. On smatra da manjina ne može odlučivati o većini i taj stav mi s njim dijelimo- kazao nam je Raškovićev zamjenik u ŽO SDSS-a Gojko Dmitar. Potvrdio nam je da će sutra u Kninu zasjedati Predsjedništvo stranke zajedno s kninskim Izvršnim odborom, a vjeruje da će na sastanku biti i Rašković.

– Ja sam s Raškovićem već dugo, tri mandata sam njegov zamjenik u Županijskoj organizaciji SDSS-a, dobro se znamo i mogu reći da se radi o čovjeku koji je mnogima pomogao, koji nikad nije gledao tko je i odakle onaj kome pomoć treba, niti je ljude dijelio po tome. Bilo mi je drago i ugodno raditi s njim, i volio bi , čisto ljudski, da se sve to riješi mirno i bez radikalnih mjera- priznaje Dmitar, očigledno do kraja lojalan svome neposrednom stranačkom šefu protiv čijeg izbacivanja iz stranke je spreman glasati.

“Neka bude kako biti mora”

Ipak, na pitanje hoće li Mirko Rašković sutra biti izbačen iz stranke, Dmitar tek neodređeno kaže : Neka bude kako biti mora. Njemu i njegovoj obitelji, kao i svima ostalima, želim dobro zdravlje, a sve ovo drugo bit će kako bude. Nekomu na zadovoljstvo a nekomu nažao – filozofski će Raškovićev odani zamjenik. Potvrdio je da će sastanak Predsjedništva SDSS-a i Izvršnog odbora županijske organizacije biti zatvoren za javnost, a hoće li se nakon toga obratiti priopćenjem javnosti odlučit će u tijeku sjednice, kazao nam je Dmitar.

Mirko Rašković dugogodišnji je čelnik stranke, Kninjani bi rekli alfa i omega u regionalnoj dalmatinskoj srpskoj zajednici, a na dnevni red je dospio sasvim neočekivano kad je odlučio opstruirati odluku stranačkih tijela o potpori SDSS-ovih zastupnika koaliciji Hrvatska raste. Svi su izgledi da je Rašković, mimo volje i stajališta stranke, odlučio da Domoljubna raste…

Pritisci, kontradiktornost, misteriozni susreti u gradskom hotelu…

-Pritišće me puno njih da preuzmem odgovornost mimo svoje savjesti, mimo odluke svoje stranke, pa i mimo odluke onih birača koji su me birali za zastupnika- izjavio je nakon svoga ekscesnog pojavljivanja na Pantovčaku Mirko Rašković.

Predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović demantirao je da bi bilo tko iz stranke prijetio zastupniku Raškoviću čiji istup ocjenjuje krajnje kontradiktornim.

– Ne znam zašto bi mu netko iz stranke prijetio. On je sam u toj izjavi bio nesuvisao, kazao je da će se držati stava stranke, a onda se nije držao odluke Predsjedništva stranke da SDSS daje podršku lijevoj koaliciji. Stvarno je bio kontradiktoran- konstatira Stanimirović.

Na sličan način u izjavi za HRT reagirao je i čelnik SNV-a Milorad Pupovac.

– Mi nismo imali potrebe da ga pritišćemo jer on se suglasio sa svim našim tijelima i sastancima da kao stranka i kao klub damo podršku koaliciji Hrvatska raste. SDSS je pritiskala stranka s kojom smo godinama bili partneri u vlasti, a gospodina Raškovića tko pritišće, to će on trebati kazati svojim stranačkim kolegama. Trebat će kazati gdje je bio u srijedu kad je trebao biti s nama, dan prije konzultacija. S kim se susreo u jednom gradskom hotelu i o čemu su razgovarali- kazao je Pupovac. A kninski kuloari govore da je misteriozni Raškovićev sugovornik u “jednom gradskom hotelu” bio Božidar Kalmeta. No, o tome će svojim stranačkim kolegama sve što treba reći Mirko Rašković…

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI