Neovisni novinarski portal
22.6.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Šibenski antifašisti izabrali novo, pomlađeno vodstvo, Zorana Restovića i Petra Mišuru

Šibenski antifašisti izabrali novo, pomlađeno vodstvo, Zorana Restovića i Petra Mišuru

Novi predsjednik Udruge antifašističkih boraca i Zajednice udruga antifašističkih boraca Šibensko-kninske županije je Zoran Restović (62), a potpredsjendik Petar Mišura (39)...
S komemoracije Radi Končaru (Foto: Tris/H. Pavić)

Ilustracija -. s komemoracije Radi Končaru (Foto: Tris/H. Pavić)

Nisu ni antifašisti što su bili. Pogotovo šibenski. Cjeloživotnog prvaka „subnorovaca“, Slavka Matića, koji je godinama, što za vrijeme bivšeg sustava što proteklih 25 godina nove, samostalne Hrvatske, vodio antifašiste i antifašističke borce Šibensko-kninske županije, naslijedilo je novo vodstvo. Značajno pomlađeno.

Zoran Restović (62) je novi predsjednik Udruge antifašističkih boraca i Zajednice udruga antifašističkih boraca Šibensko-kninske županije. Odlučila je tako Skupština SABA koja je za potpredsjednika odabrala Petra Mišuru (39). Netipične antifašiste ,  relativno mlade i  pune snage,  koji po prvi put nisu i sudionici NOB-e. Antifašizam je njihov svjetonazor, njihova životna filozofija i stav.

Inače, šibenska zajednica broji 80-ak članova, a brojka je kudikamo veća pridodaju li im se članovi iz Vodica, Tisnoga, Primoštena i Rogoznice koji i tvore Zajednicu.

Novo vodstvo priprema i proslavu povodom 71. godišnjice oslobođenja Šibenika od fašističke okupacije. Proslava će se održati 3. studenoga ispred Kosturnice na gradskom groblju Kvanj.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI