Neovisni novinarski portal
18.5.2021.
KULTURA
Željko Petreš i Krešimir Šakić (Foto Tris)

Gibonni, Kolo, Đani, Nera… uz ‘pratnju’ slapova

Željko Petreš i Krešimir Šakić (Foto Tris)
Željko Petreš i Krešimir Šakić (Foto Tris)

Producent Željko Petreš i ravnatelj JU NP Krka Krešimir Šakić (Foto Tris)

Nacionalni park Krka danas je predstavio koncept i program ovoljetnih glazbenih večeri uz Krku pod naslovom ‘Zvuci Krke – The sounds of the River’.

Manifestacija, čiji počeci datiraju iz kolovoza 2011. godine, osmišljena je s ciljem promocije uzvodnih lokaliteta Nacionalnog parka, a u proteklih pet godina svojim programom se nametnula kao kulturni događaj važan za Šibenik i šire područje županije. Ovogodišnji program je na današnjoj konferenciji za novinare u Šibeniku predstavio ravnatelj Nacionalnog parka Krešimir Šakić zajedno s redateljem i producentom Željkom Petrešem.

Zvuci Krke – The sounds of the River, ugodne su večeri koje spajaju prirodu i glazbu, prije svega su namijenjene lokalnom stanovništvu, ali i njihovim gostima. NP Krka zaista se može pohvaliti s mnogim prirodnim pozornicima, vjerojatno najljepših kulisa, a ovakvi koncerti poseban su doživljaj svakom posjetitelju –  istaknuo je Šakić.

Glazbena manifestacija do sada poznata pod nazivom ‘Večeri uz Krku’, ove je godine promijenila naziv u ‘Zvuci Krke – The sounds of the River’, kako zbog dvojezičnosti i veće prepoznatljivosti, tako i zbog jedinstvene zvučne kulise koju na mjestima održavanja stvara voda.

– Sam program je raznolik i žanrovski prilagođen različitim ukusima, a započinje 3. srpnja koncertom Šibenskog pjevačkog društva „Kolo“ na Roškom slapu. Kolaši će, uz Bornu Ercega i Jelenu Pletikosu, izvesti skladbe klasične zborske glazbe, popularnih opera, ali i neke crnačke duhovne i hrvatske narodne pjesme – najavio je Petreš.

U ekskluzivnoj kombinaciji 19. srpnja na Roškom slapu nastupit će Gibonni, Matija Dedić i prijatelji koji će izvesti obrade najvećih Gibonnijevih hitova u jazz i lounge verziji. Također na Roškom slapu, 26. srpnja očekuje nas koncert talijanskih kancona i evergreen melodija u izvedbi Nere Gojanović Kljajić, Đanija Stipaničeva i Gordane Pavić. Ovogodišnji dobitnik čak četiriju Porina, talentirani šibenski orguljaš Pavao Mašić, uz pratnju sopranistice Martine Klarić, nastupit će 9. kolovoza u zaista posebnom ambijentu na otoku Visovcu, biseru prirodne i kulturne baštine Republike Hrvatske. Kao svojevrstan uvod u Večeri Dalmatinske šansone, 20. kolovoza na Roškom slapu svoje najveće hitove u akustičnoj verziji uz gitaru izvest će Tedi Spalato. Za sam kraj, 5. rujna, na ušću rijeke Krke u more, na gradskoj plaži Banj u Šibeniku, očekuje nas koncert iznenađenja pop-rock izvođača za nešto mlađu publiku, čije će ime još neko vrijeme ostati skriveno.

Ulaz na sve koncerte je besplatan, a svi posjetitelji manifestacije ‘Zvuci Krke – The sounds of the River’ dobit će besplatnu ulaznicu za posjet Burnumu, kulturnopovijesnom biseru NP „Krka“ i arheološkoj zbirci u Eko kampusu Puljane.

Plakat: 'Zvuci Krke - The sounds of river'

Plakat: ‘Zvuci Krke – The sounds of the river’

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI