Neovisni novinarski portal
26.9.2021.
GOSPODARSTVO
Lepur podnio kaznenu prijavu protiv Shamisa i najavio dati ostavku – kad i ako dođe sirovina

Lepur podnio kaznenu prijavu protiv Shamisa i najavio dati ostavku – kad i ako dođe sirovina

TLM - Konferencija za novinare Sindikata metalaca Hrvatske (Foto H. Pavić) (5)Predsjednik Uprave TLM-a Branimir Lepur oglasio se priopćenjem u kojem je iznio vlastito viđenje razlaza s novim vlasnikom Igorom Shamisom i njegovim čovjekem Stričevićem. Poručio da će ostavku dati tek kad u TLM doveze aluminijske blokove i trupce.

– Skupština TLM Aluminiuma je za ponedjeljak, 11. svibnja bila sazvana na nezakonit način i zbog toga je otkazana. Sve priče Marijana Stričevića o krivotvorenoj dokumentaciji, fantomskim članovima Uprave i nelegalnosti opoziva Skupštine, demantira sudski registar Trgovačkog suda u Šibeniku, gdje sve jasno piše – tvrdi, među ostalim, u svom reagiranju Branimir Lepur, predsjednik Uprave TLM-a.

Lepur tvrdi i da je laž da bi Uprava na bilo koji način opstruirala napore novog vlasnika u pokretanju proizvodnog procesa, kako je to jučer priopćila Shamisova agencija za odnose s javnošću.

‘Uprava je i do sada pozivala vlasnika da učini napor i da u maniri pravog vlasnika doveze sirovinu za pokretanje procesa proizvodnje kako u TLM Aluminiumu tako i u TPP-u. Sva obećanja vlasnika koja je izrekao bez dubinskog snimanja stanja u poduzećima, da će u TLM uložiti 80 milijuna eura, pala su na 60 milijuna, pa potom na obećanje da će kroz ožujak dovesti 20 tisuća tona sirovine, pa da će početkom travnja dovesti 10 tisuća tona, nakon čega je rok pomakao na 15. travnja, a evo uskoro će i 15. svibnja, a sirovine još nema što dovoljno što dovoljno govori o njegovoj ozbiljnosti i stručnosti’, piše u priopćenju Lepur.

Lepur i dalje tvrdi da su, vlasnik i njegov predsjednik Uprave TLM Holdinga Marijan Stričević, do sad jedino trošili novac TLM Aluminiuma, bilo kroz Holding, bilo direktno. Navodi da su jedina prava istina njihovi zahtjevi za kupnju avionske karte za Singapur za Shamisa i suprugu, da se uplati firmi u Singapur 300 tisuća eura, firmi u Lihtenštajnu 200 tisuća eura, firmi na Djevičanskim otocima 200 tisuća eura, te da se na njegov privatni račun doznači pet tisuća eura tjedno i još brojni drugi.

Lepur je optužio Stričevića da je nezakonito potrošio 100 tisuća eura koje je Pejčinoski za TLM Aluminium uplatio na račun Holdinga, čime je isplaćena neto plaća radnicima Preše, pa je protiv Stričevića podnio kaznenu prijavu.

‘Marijan Stričević i Shamis uvjeravaju javnost da će pokrenuti proizvodnju, da će pozitivno poslovati, pričaju bajke o iznosu profita koji će ostvariti, a nisu svjesni da bez sirovine, bez proizvodnje i neophodnih investicija, sve to ostaje samo lažna priča. Do danas nisu uložili ni jednu lipu ni u TLM Aluminium ni u TPP, a plaću za studeni radnicima Preše osigurala je tadašnja Uprava prodajom otpadnog željeza’, piše Lepur.

Ističe da je odbio dati ostavku, kako je to od njega tražio ruski vlasnik kad je shvatio ‘da mu namjere nisu onakve kakvim se predstavljao ili da su mu namjere potpuno suprotne onome što je obećavao’.

Branimir Lepur je priopćenje zaključio ponudom vlasniku da će podnijeti neopozivu ostavku ‘onog trenutka kad u TLM Aluminium doveze 10 tisuća tona aluminijskih blokova, a u Prešaonicu 1,5 tona trupaca.

Na kraju priopćenja napominje i da, za sve svoje tvrdnje ima i materijalne dokaze.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI