Neovisni novinarski portal
24.6.2021.
POLITIKA
Tišnjanski načelnik Klarin uči župana Pauka kako može doći do novca za ceste

Tišnjanski načelnik Klarin uči župana Pauka kako može doći do novca za ceste

Ponukan istupom šibensko-kninskog Gorana Pauka, koji je izdvajanja Hrvatskih cesta za prometnice u Šibensko-kninskoj županiji proglasio sramotno niskim, načelnik Općine Tisno i saborski zastupnik Ivan Klarin pozvao ga je u Tisno na instrukcije o pripremanju projekata.

Proslava 23. obljetnice pobjede u Rujanskom ratu (H. Pavić) (16)

Ponukan istupom šibensko-kninskog Gorana Pauka, koji je izdvajanja Hrvatskih cesta za prometnice u Šibensko-kninskoj županiji proglasio sramotno niskim, načelnik Općine Tisno i saborski zastupnik Ivan Klarin pozvao ga je u Tisno na instrukcije o pripremanju projekata.

Priopćenje Ivana Klarina, naslovljeno ‘Župan Pauk svoju nesposobnost i neznanje pokušava opravdati prebacivanjem krivnje na drugoga bez ikakvih valjanih argumenata’, prenosimo u cijelosti:


– Prozivanje uprave Hrvatskih cesta u slučaju brze ceste Šibenik-Knin je tipičan primjer rada tj. nerada gospodina Pauka. U svom desetogodišnjem mandatu, tek prije šest mjeseci ucrtao je navedenu prometnicu u prostorni plan Šibensko-kninske županije, a lokacijska dozvola još je nekoliko godina daleko, a time i realizacija ovog projekta. S obzirom na dugogodišnji staž u politici trebao bi znati, a očito ne zna, da je za bilo koju aplikaciju na natječaj potrebna gotova projektna dokumentacija.

Župan Pauk u svom mandatu nije napravio niti jedan značajniji, krucijalni projekt u Šibensko-kninsko županiji isključivo zbog svog nerada i nesposobnosti. Osobno prozivajući mene da se naslikam s novim planom Hrvatskih cesta u Šibensko-kninskoj županiji mogu mu  odgovoriti da sam se zauzeo za projekt zaobilaznice grada Vodica  jer je taj projekt vrlo značajan za našu županiju i iz razloga što je taj projekt pripremljen i spreman za realizaciju.

Poručujem županu Pauku da se političari ne razlikuju po pripadnosti stranci, nego isključivo po sposobnosti ili nesposobnosti. Gospodin župan nažalost očito spada u potonju kategoriju. Ako sam nije spreman pripremiti potrebnu dokumentaciju za apliciranje na  bilo natječaj, pozivam ga da  dođe na instrukcije u Općinu Tisno koja je u trogodišnjem razdoblju što iz nacionalnih, što iz predpristupnih, što iz Fondova EU, u projekte Općine Tisno uspjela povući nešto više od 80 milijuna bespovratnih sredstava – napisao je Ivan Klarin. 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI