Neovisni novinarski portal
27.11.2021.
IZDVOJENO
Nastavnici uoči Školskog odbora: ‘Župan sutra može rasplesti cijelu situaciju!’

Nastavnici uoči Školskog odbora:
‘Župan sutra može rasplesti cijelu situaciju!’

Nakon očitovanja Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta o poništenju spornih zaduženja nastavnika, Školski odbor Ekonomske škole u Šibeniku zasjeda sutra, u srijedu, u 15 sati.

Srednja ekonomska škola - prosvjed učenika (Foto H. Pavić) (14)

Kako doznajemo , jedina točka dnevnog reda sutrašnje sjednice Školskog odbora je odluka o raspisivanju novog natječaja za ravnatelja škole. Pobunjeni djelatnici, pak, smatraju da župan Šibensko-kninski, Goran Pauk, nakon današnjeg očitovanja Ministarstva, sutra može rasplesti cijelu situaciju, budući da „dokaze o nezakonitom postupanju sad ima“.
– Ako Školski odbor sutra razriješi Dianu Vodanović s mjesta v.d. ravnateljice, nastavnici će se dan kasnije vratiti na svoja radna mjesta – poručuju.
Djelatnici škole podsjećaju predsjednika Školskog odbora, Darka Smolića, na njegove riječi izrečene za portal Šibenik News, u svibnju prošle godine, kada je Diana Vodanović postavljena za v.d. ravnateljicu. – Nema govora ni o kakvim nepravilnostima i mi sve što radimo radimo u skladu sa zakonima i Statutom škole. Vršitelja dužnosti smo promijenili jer je došlo do novog momenta, a to je čekanje na pravomoćnost rješenja dok prođe žalbeni rok i to je naše pravo. Vršitelja dužnosti možete mijenjati svakih pet dana. Naš je prvenstveni cilj da škola što bolje funkcionira, a ne osvrćemo se na to kako će tko tumačiti ili doživjeti naše odluke – rekao je tada Smolić.
– Najnovijom odlukom Ministarstva tvrdnja Diane Vodanović da radi zakonito pada u vodu, odnosno rješenje o tjednom i godišnjem zaduženju nastavnika je nezakonito. Vodanović i dalje tvrdi da će nastavnici predavati predmete koje po pravilniku ne smiju, pozivajući se na ‘tumačenje’ Ministarstva koje nije mjerodavno. Podsjećamo da je Uprava za pravne poslove jedina mjerodavna za tumačenje stručne spreme, što je nedavno potvrdio i sindikalist Branimir Mihalinec – kažu djelatnici na bolovanju, ističući i da je sporni raspored zaduženja upućen i Komisiji za tumačenje kolektivnog ugovora.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI