Neovisni novinarski portal
3.12.2021.
IZDVOJENO
FOTOGALERIJA: Deset veličanstvenih zaplivalo na Banju

FOTOGALERIJA:
Deset veličanstvenih zaplivalo na Banju

Prvi dan 2015. godine u Šibeniku započeo je tradicionalnim kupanjem na gradskoj plaži u organizaciji Jedriličarskog kluba Val.

banj

Nije bilo previše optimista u Šibeniku nakon nekoliko dana ispunjenih refulima bure. Rijetko tko je pomislio da će se netko, na trećem tradicionalnom novogodišnjem kupanju, zbilja baciti u more. No deset veličanstvenih u podne se skinulo u kupaće i skočilo u šest stupnjeva hladno more, izazvavši nelagodne trnce u nekoliko stotina promatrača na plaži Banj. A onda se prolomio aplauz, hrabrost je bila nagrađena.
– Jučer je bilo jako hladno, danas je temperatura mora oko šest stupnjeva, ali ni u jednom trenu nisam pomislio na odustajanje. Uopće nije hladno, bitan je samo voljni moment, prelomite u glavi da ulazite u more, kao što idete na jutarnju kavu – rekao nam je 62-godišnji Ivica Lokas dok je izlazio iz mora. – Već deset godina su kupam u moru petnaestak puta mjesečno, svakog mjeseca!
Prošlogodišnji rekord od 14 kupača nije oboren, no zato je znatiželjnika na suhom bilo najviše dosad. Lijep dan i ne pretjerano jak vjetar izmamilo je na Banj preko petsto Šibenčana, koji su uživali u kuhanom vinu i fritulama. Po običaju bila je tu i Šibenska narodna glazba, a zasvirala je i 13-godišnja violinistica Lana Plančić.
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI