Neovisni novinarski portal
26.9.2021.
POLITIKA
SDP Vodica: Turizam propada, a Gradu je važan samo spomenik žrtvama komunizma

SDP Vodica:
Turizam propada, a Gradu je važan samo spomenik žrtvama komunizma

Vijećnica SDP-a u Gradskom vijeću Vodica Marija Alfirev na današnjoj konferenciji za novinare upozorila je na poraznu trenutnu situaciju i još porazniju perspektivu turističkog grada koji je ove godine imao pad broja turističkih dolazaka i pad broja noćenja od čak šest posto. 

Vijećnica SDP-a u Gradskom vijeću Vodica Marija Alfirev na današnjoj konferenciji za novinare (Foto: H. Pavić)

Vijećnica SDP-a u Gradskom vijeću Vodica Marija Alfirev na današnjoj konferenciji za novinare (Foto: H. Pavić)

– Godinama se govorilo o Vodicama kao najnaprednijem i najpersektivnijem turističkom gradu koji prednjači na mnogim područjima, ali to danas više nije slučaj. Grad se nalazi u vrlo zabrinjavajućem stanju koje ako se ne promijeni može dovesti do još većih potresa. Grad Vodice posljednjih nekoliko godina stagnira u razvoju. Po pitanju gospodarskih aktivnosti grad je na koljenima. Većih infrastrukturnih projekata nemamo. Što je sa poslovnom zonom? Ništa. Nema je.  Imamo li možda neku novu turističku zonu? Nemamo.  Radna mjesta se ne otvaraju. Zapravo jedini resurs koji je nosio grad proteklih godina bio je turizam.  Ove godine zabilježili smo porazni rezultat, u broju dolazaka i u broju noćenja pad od šest posto. Smatramo da taj porazni rezultat nije samo posljedica sveukupne situacije na državnoj razini nego i posljedica nečeg drugog, jednog sustavnog višegodišnjeg zanemarivanja promišljanja turističke politike – rekla je na konferenciji za novinare vodička gradska vijećnica Marija Alfirev.

Požalila se da Grad posljednjih godina nije ništa učinio na planu novog brendiranja turizma, da bi se osvojila neka osvojila neka nova turistička tržišta. – Nasuprot Vodicama, u županiji ima i gradova i općina koji su bilježili porast, i broja noćenja i dolazaka, a vidljivi su i pomaci na brendiranju i osvajanju novog tržišta. Dok drugi napreduju i razvijaju se, Vodice stagniraju – kaže Alfirev. 
Iako je vrijeme za pripremu slijedeće turističke sezone, na porazne ovogodišnje rezultate Vodice nemaju kvalitetan odgovor gradske vlasti, kaže Alfirev i za tu manjkavost proziva i ljude koji vode Grad i Turističku zajednicu.

– Nečinjenje i skretanje pozornosti s tih vrlo bitnih tema zapravo čini ogromnu daljnju štetu našem gradu. I što Grad radi? Maskira glavne probleme. Dok je 40 posto djece vrtičke dobi ostalo neupisano u gradske vrtiće, na koje  se teme gradonačelnica referira? Ona svoju politiku gradi gradi na spomenicima koji su, na žalost, danas glavna tema u Vodicama. Raspravlja se o tome hoće li ili neće na spomenik žrtvama komunizma biti upisana imena stradalih. Da li je to glavna politička tema kojom se Vodice moraju baviti? Svaka nevina žrtva zaslužuje poštovanje, ali smatramo da to ne smije i nije biti glavna stvar kojom  se bavi politika grada. Smatramo da se to radi isključivo da se prikrili nedostaci u radu gradske uprave, a njih je sve više – rekla je Alfirev.Marina Alfirev (Foto H. Pavić) (1)


Tags: , ,

VEZANE VIJESTI