Neovisni novinarski portal
11.5.2021.
GOSPODARSTVO
Potpisan ugovor: Rusi ulažu sto milijuna eura u uređenje detoksikacijskog centra u Tisnom

Potpisan ugovor:
Rusi ulažu sto milijuna eura u uređenje detoksikacijskog centra u Tisnom

U nazočnosti ministra turizma Darka Lorencina i ravnatelja Agencije za investicije i konkurentnost Damira Novinića u petak je u Tisnom potpisan ugovor o prodaji turističkog zemljišta za gradnju hotela i vila visoke kategorije u turističkoj zoni Prisliga – Jazina.Tisno - potpisivanje ugovora Prisliga - Jazina  (4)

Ugovor su potpisali načelnik Općine Tisno Ivan Klarin i vlasnik tvrtke Aqua Relaxio Aleksej Frolov.

 – Ovo je prvi veliki turistički projekt koji se događa na otoku Murteru nakon 30 godina. Osigurat će bolju budućnost i radna mjesta za nove generacije, te će Općina Tisno investitoru pružiti svu potrebnu pomoć – rekao je prilikom potpisivanja ugovora načelnik Klarin.

Potpisanim ugovorom Općina Tisno  ruskom investitoru prodaje 64.000 četvornih metara turističke zone Prisliga – Jazina za 30 milijuna kuna. Kako je ovom prigodom rekao Aleksej Frolov, Aqua Relaxio će u Tisnom uložiti sto milijuna eura i zaposliti 400 radnika.
– Hrvatska je jedna predivna zemlja, s dobrom klimom, prekrasnom prirodom i ljudima. Na žalost, baš i ne raspolaže velikim brojem dobrih hotela i naša je zadaća da sagradimo jedan hotelski kompleks koji će biti biser Hrvatske i Tisnog. Radi se o detoks hotelu i koliko mi znamo to će biti prvi hotel u Hrvatskoj takve namjene – rekao je Prolov.
On je u Tisno došao prije nekoliko godina i odmah je kupio i uredio raskošnu vilu izvan mjesta.
– Dok nisam imao kuću, nisam mogao pronaći odgovarajući hotelski smještaj. Želim napraviti hotel na koji ćemo svi biti ponosni, a to će biti treći hotelski kompleks naše tvrtke. Detoks je kao obični hotel, ali će koristiti više metoda za čišćenje tijela, različite metode popularne u cijelom svijetu. Na taj način ćemo produžiti turističku sezonu kroz dodatne usluge – rekao je Frolov.

Ugovorom se Aqua Relaxio obvezao započeti gradnju kroz pet godina. Međutim, Prolov kaže da će početi raditi čim prije, kad kompletira potrebnu dokumentaciju. Priznao je da će čuo kako u Hrvatskoj administracija koči investicije, ali da on do sada nije imao takvo iskustvo. Naprotiv. 

Aleksej Prolov, vlasnik tvrtke Aqua Relaxio, s prevoditeljicom (Foto H. Pavić)

Aleksej Frolov, vlasnik tvrtke Aqua Relaxio, s prevoditeljicom (Foto H. Pavić)

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI