Neovisni novinarski portal
18.5.2021.
POLITIKA
Jelena Obratov iz HDZ-a Tisno: ‘Neka razum pobijedi taštinu, te da se prihvate naše primjedbe…’

Jelena Obratov iz HDZ-a Tisno:
‘Neka razum pobijedi taštinu, te da se prihvate naše primjedbe…’

Jelena Obratov (Foto HDZ)Jelena Obratov (HDZ), vijećnica Općinskog vijeća općine Tisno, obratila se javnosti,  kako ističe, ‘povodom jučerašnje sjednice Općinskog vijeća općine Tisno na kojoj je jedina tema bila rasprava o prijedlogu ugovora o kupoprodaji Jazine, koji bi načelnik općine Tisno trebao narednih dana sklopiti sa ruskim investitorom’.  Evo nastavka tog priopćenja:

Na navedenoj sjednici pokušali smo bezuspješno ukazati načelniku Klarinu i vijećnicima da prijedlog ugovora koji smo dobili štiti isključivo interese ruskog investitora i da je protivan temeljnom interesu općine Tisno da za 5 godina na tom prostoru bude izgrađen turistički kompleks. Naime, upozorili smo na činjenicu da u ovom prijedlogu ugovora nema nikakve garancije da će hotel biti izgrađen, naprotiv u ugovoru stoji da općina Tisno gubi pravo jednostranog raskida ugovora ukoliko investitor samo započne gradnju unutar roka od 5 godina, što je neprihvatljivo jer u odluci Općinskog vijeća stoji da hotel mora biti sagrađen i započeti s radom do 2019.godine.
 Nadalje, prijedlog ugovora ne sadrži odredbu da će se na zemljištu upisati zabilježba zabrane prodaje na razdoblje od 7 godina odnosno do trenutka do kada objekti ne budu izgrađeni, unatoč činjenici da je ugovaranje te odredbe načelnik obećao na prošloj sjednici vijeća te da je ista navedena u dokumentaciji polazišta za natječaj.
Nevjerojatan je odgovor načelnika na sve naše primjedbe da će se naknadno, sklopiti ugovor o građenju u kojem će sve to biti ugovoreno jer kada investitor postane vlasnik zemljišta i isplati ukupnu cijenu za zemljište ne postoji niti jedna odredba u ovom prijedlogu ugovora koja bi njega kao vlasnika zemljišta obvezala na sklapanje ugovora o tome što će i kako graditi. Također, opravdanje da je investitor ograničen UPU-om je smiješno kada u samom prijedlogu ugovora stoji da će se UPU mijenjati na zahtjev investitora.
Također, ni jedna rečenica ugovora se ne odnosi na zaštitu korištenja plaže Jazine, niti postoji garancija za dobro obavljeni posao, a ugovor će nakon sklapanja postati poslovna tajna na zahtjev ruskog investitora, što je neprihvatljivo jer je potpisnik ugovora načelnik, ali je vlasnik zemljišta općina, dakle stanovnici koji moraju imati saznanja o sadržaju ugovora.
Radi svega navedenog, ovim putem javno pozivamo načelnika Klarina da razum pobijedi taštinu te da se prihvate naše primjedbe i isprave nedostatci u ugovoru. Smatramo da nije bitna činjenica tko predlaže izmjene već činjenica da su izmjene u korist zaštite interesa općine Tisno.
U suprotnom, ukoliko se potpiše ugovor identičan ovom prijedlogu, bit ćemo prisiljeni pozvati državne institucije da zaštite interes općine Tisno.
Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI