Neovisni novinarski portal
8.12.2022.
KRONIKA 112
Bandić s jamčevinom od 15 milijuna izlazi iz Remetinca, a pročelnika Lovrića PNUSKOK priveo

Bandić s jamčevinom od 15 milijuna izlazi iz Remetinca, a pročelnika Lovrića PNUSKOK priveo

Prihvaćena jamčevina od 15 milijuna kuna i Milan Bandić može, nakon pravomoćnosti odluke, na slobodu. PNUSKOK priveo pročelnika Grada Zagreba za sport Ivicu Lovrića
Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sa suradnicima (Foto: Službena Facebook stranica Milana Bandića)

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sa suradnicima (Foto: Službena Facebook stranica Milana Bandića)

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu, Zdenko Posavec, donio je odluku o puštanju , uz jamčevinu, Milana Bandića i osam suoptuženika iz afere Agram koji će se moći braniti sa slobode. Bandić je nudio jamčevinu od čak 22,5 milijuna kuna za izlazak iz pritvora, što je dosad apsolutno najveća ikad ponuđena jamčevina pred hrvatskim sudovima. No, sudac je prihvatio „skromniju“ jamčevinu za Bandićev izlazak na slobodu, od „svega“ 15 milijuna kuna, a zasad nije poznato tko je vlasnik ponuđenih nekretnina.

Uz prihvaćanje jamčevine, sud je izrekao i mjeru opreza, zabranu obavljanja djelatnosti, što znači da se Bandić neće moći vratiti svojim gradonačelničkim obvezama. Hoće li podnijeti ostavku, nije poznato.

Bandić će ipak morati pričekati još koji dan na izlazak iz Remetinca jer je USKOK najavio žalbu, pa će trebati još strpljenja do pravomoćnosti odluke, koja se očekuje tek idućeg tjedna.

I dok Milan Bandić sprema stvari uoči izlaska iz Remetinca, još jedan njegov bliski suradnik, pročelnik zagrebačkog gradskog Ureda za obrazovanje, sport i kulturu Ivica Lovrić, priveden je u pratnji PNUSKOK-a, nakon što mu je temeljito „pročešljan“ ured i obavljen pretres stana u Sesvetama. Zasad se o razlozima Lovrićevog privođenja samo nagađa, a govori se da je u pitanju transfer Daria Šarića u Cibonu. Lovrić je prije dvije godine bio predsjednik KK Cibona, kada je Josip Klem, vlasnik zaštitarske tvrtke u Zagrebu  , posudio Ciboni 550 tisuća eura za odštetu bivšem Šarićevom klubu KK Zagreb. Klem ističe kako je sve bilo po zakonu, da je njegova tvrtka vratila uz kamate posuđeni novac, a da je bilo što sumnjivo, drži, valjda bi već netko nešto i njega pitao.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI