Neovisni novinarski portal
2.8.2021.
GOSPODARSTVO / POLITIKA
Općina je 60.000 četvornih metara zemljišta za Turističku zonu dobila od Hrvatskih šuma (Foto H. Pavić)

Rusi dolaze – u Tisno ulažu sto milijuna eura!

Općina je 60.000 četvornih metara zemljišta za Turističku zonu dobila od Hrvatskih šuma (Foto H. Pavić)

Sa sedam glasova ZA i tri suzdržana Općinsko vijeće Općine Tisno na današnjoj sjednici usvojilo je Prijedlog Odluke o prodaji nekretnina unutar obuhvata turističko ugostiteljske zone ‘Prisliga Jazina’ u Tisnom radi izgradnje turističko ugostiteljskih sadržaja – hoteli i vile sa popratnim sadržajima.

Na mjestu kraj budućeg kompleksa trenutno egzistira autokamp koji vodi općinsko komunalno poduzeće Prisliga, u kojem se ništa nije promijenilo od 1989. godine (Foto: H. Pavić)

Na mjestu kraj budućeg kompleksa trenutno egzistira autokamp koji vodi općinsko komunalno poduzeće Prisliga – u njemu se ništa nije promijenilo još od 1989. godine (Foto: H. Pavić)

Tišnjani su Rusima odlučili prodati 60.000 četvornih metara u turističkoj zoni Jazina – Prisliga u Tisnom, po cijeni od 65 eura po četvornom metru. Vijeće je ovlastilo načelnika Ivana Klarina da u roku od 15 dana potpiše ugovor, a budući investitor će u roku od još 15 dana uplatiti polovicu vrijednosti, 15 milijuna kuna. Ostatak od 15 milijuna će plaćati u kvartalnim ratama u slijedeće dvije godine. Na javni natječaj za javila se samo jedna jedina tvrtka, Aqua Relaxio d. o. o. koja je registrirana u Tisnom. Riječ je o tvrtci kćeri ruske tvrke Perla Nero d. o. o. registrirane u Hrvatskoj, čiji osnovači se bave naftom, plinom i hotelijerstvom u Rusiji i svijetu.  Tvrtka je Općini dostavila bankovne garancije od 105 milijuna eura, a ugovorom se obvezuje da će kompleks jedinica sagraditi unutar pet godina. Gradit će hotele najviše kategorije i vile, te detoksikacijski medicinski centar. U poslovnom planu koji su predstavili Rusi predviđaju zapošljavanje 350 radnika za stalno i određen broj sezonaca.

– Radi se o povijesnom trenutku, kako za Tisno tako i za čitav otok Murter. Ova odluka Općinskog vijeća osigurat će kvalitetan razvoj turizma i cjelokupnog gospodarstva na otoku. Radi se o najvećoj investiciji u turističkom sektoru na čitavom području i vjerujem da će označiti početak bolje budućnosti – komentirao je odluku Općinskog vijeća načelnik Općine Tisno Ivan Klarin.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI