Neovisni novinarski portal
18.5.2021.
EKOLOGIJA / GOSPODARSTVO
Nova web stranica NP Krka

Osvježavajući Nacionalni park Krka se osvježio na internetu

Nova web stranica NP Krka
Nova web stranica NP Krka

Nova web stranica NP Krka

– Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ predstavlja novi dizajn svoje web-stranice, pomno osmišljen kako bi posjetiteljima omogućio jednostavnije, detaljnije i brže pretraživanje njezinih sadržaja. Uz informativno-poučne informacije i zanimljivosti, posjetiteljima je sada dostupna i interaktivna karta Parka koja posjetitelje educira o bogatoj ponudi Parka – kaže Tonči Restović, ravnatelj NP Krka.

Budući da JU „NP Krka“ naglasak stavlja upravo na suradnju s lokalnom zajednicom, u vidu promicanja lokalnog gospodarstva na području Parka, i šire, nova web-stranica omogućit će bolju komunikaciju s lokalnim stanovništvom jer će se svatko moći izravno obratiti upravi Parka, iznijeti svoje stavove, mišljenja i prijedloge, kako bi zajednički nastavili uspješnu suradnju, pojašnjavaju u ustanovi koja nudi osvježavajući boravak u prirodi razloge osvježavanja svojih internetskih sadržaja.
– Nacionalni park „Krka“ pokrenuo je i novu strategiju na društvenim mrežama, uključivši se, uz postojeći Facebook, i na Twitter digitalnu platformu. Strategija na društvenim mrežama uključuje i povećanje broja stranih korisnika pa je zbog toga engleski postao osnovni jezik komunikacije. Nadalje, radi bolje prepoznatljivosti svih zaštićenih područja u Hrvatskoj, osam nacionalnih parkova (Brijuna, Kornata, Krke, Mljeta, Paklenice, Plitvičkih jezera, Risnjaka i Sjevernog Velebita) i jedanaest parkova prirode (Biokova, Kopačkog rita, Lastovskog otočja, Lonjskoga polja, Medvednice, Papuka, Telašćice, Učke, Velebita, Vranskog jezera i Žumberka-Samoborskog gorja), Ministarstvo zaštite okoliša i prirode osmislilo je jedinstven vizualni identitet “Parkovi Hrvatske”, koji je definiran pravilnikom – veli ravnatelj Restović.
parkovi hrvatske
– Osnovni znakovi vizualnog identiteta jesu znak koji objedinjuje sva zaštićena područja u Hrvatskoj – krovni znak, s natpisom “Parkovi Hrvatske”, i novodizajnirani znak za sve parkove, s natpisom svakog parka na hrvatskom i engleskom jeziku. Znakovi nacionalnih parkova i parkova prirode grafički su izvedeni iz elemenata krovnog znaka i s njime čine jedinstvenu vizualnu cjelinu. Unutar znakova parkova, koji su izvedeni u dvjema osnovnim bojama, zelenoj za kontinentalne a plavoj za mediteranske parkove, nalazi se figurativni simbol zaštićenog područja – pojašnjavca Katia Župan, rukovoditeljica Odsjeka za odnose s javnošću u NP Krka.
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI