Neovisni novinarski portal
31.7.2021.
KULTURA
‘Narančasta zgrada’ na Banju ponuđena udrugama mladih

‘Narančasta zgrada’ na Banju ponuđena udrugama mladih

Grad Šibenik raspisao je javni poziv za korištenje zgrade na Banju na godinu dana.

zgrada

Pola godine nakon što su predstavnici gradske vlasti na tribini u sklopu „Kulturaljke“ obećali šibenskim udrugama mladih prostor u „narančastoj zgradi“ poviše Banja, Grad Šibenik raspisao je javni poziv. Nudi se, dakle, prvi kat spomenute zgrade.

„Mlade ljude vidim kao pokretače daljnjeg razvoja Šibenika i, kao što sam i obećao, kroz projekt stavljanja u funkciju narančaste zgrade omogućit ćemo im da dobiju prostor u kojem će moći kreirati svoje ideje i stvarati projekte“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Doduše, prostor se udrugama na korištenje daje na godinu dana, što je za petogodišnji plan koji je tijekom „Kulturaljke“ iznio novoosnovani Savez udruga za alternativnu kulturu, dakako prekratak period. No, u pozivu stoji i dodatak da postoji i „mogućnost produženja ugovora u slučaju urednog ispunjenja obveza od strane korisnika prostora“.

Pri odabiru korisnika prostora u obzir će se uzimati trajanje djelovanja udruge, broj njezinih članova, uključenost volontera u rad udruge, iskustvo u provedbi projekata financiranih od strane ministarstava i Europske unije, jasna definiranost plana i programa rada kao i financijskog plana za 2015. godinu, kao i vrsta aktivnosti udruge.

Javni poziv nalazi se na ovom LINKU

Tags: ,

VEZANE VIJESTI