Neovisni novinarski portal
14.6.2021.
UKRATKO
Ilustracija/Izvor: Pixabay

Poziv za nezaposlene:
Besplatno stručno osposobljavanje za zanimanja u ICT sektoru

Ilustracija/Izvor: Pixabay

U sklopu projekta “Zajedno u bolje sutra” objavljen je javni poziv za stručno osposobljavanje za zanimanja u ICT sektoru namijenjen dugotrajno nezaposlenim osobama.

Javni poziv odnosi se na programe obrazovanja: programer/ka mobilnih aplikacija(Android), WEB dizajner/ica, CAD specijalist/ica, CNC operater/ka i programiranje u JAVA programskom jeziku.
Svi zainteresirani trebaju ispunjavati sljedeće uvjete: mladi do 29 godina života trebaju biti kontinuirano nezaposleni više od 6 mjeseci, a osobe starije od 30 godina trebaju biti nezaposlene više od 12 mjeseci.
Rok za prijavu nije određen odnosno poziv će biti otvoren dok se ne prijavi dovoljan broj polaznika, a predviđeno ih je 40. Prijave se dostavljaju u Pisarnicu Grada Šibenika, na adresu: Trg palih branitelja Domovinskog rata 1, 22 000 Šibenik, s naznakom ‘Prijava za programe osposobljavanja u sklopu projekta Zajedno u bolje sutra’, n/p Josipa Kursan.
Više o uvjetima za prijavu pogledajte na ovoj POVEZNICI.
Stručno osposobljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba primarni je cilj projekta “Zajedno za bolje sutra” kojeg provodi Grad Šibenik u partnerstvu sa udrugom Ardura. Uz programe osposobljavanja, održat će se i 12 radionica kroz koje će nezaposleni osnažiti tzv. meke vještine, razviti kreativnost, podići razinu samopoštovanja, povećati komunikacijske, prezentacijske i pregovaračke vještine, a sve u svrhu smanjenja socijalne isključenosti zbog dugotrajne nezaposlenosti. Projekt je financiran je iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1,2 milijuna kuna i trajat će do lipnja 2020.
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI