Neovisni novinarski portal
9.5.2021.
IZDVOJENO
Mijat Stanić: (foto: printscreen HTV)

Mijat Stanić:
Jednostavno:
Hvala narode, spasili smo naše autoceste!’

Mijat Stanić: (foto: printscreen HTV)
Mijat Stanić: Hvala narode (foto: printscreen HTV)

Mijat Stanić: Hvala narode (foto: printscreen HTV)

Kako je poznato, potpisivanje peticije u organizaciji inicijative Ne damo naše autoceste je završeno jučer, a uzduž i poprijeko Hrvatske je zamijećen veliki interes građana za raspisivanje referenduma kojime bi se onemogućila tzv. monetizacija autocesta, odnosno njihovo iznajmljivanje na 40 ili više godina inozemnim korporacijama.

Sada se, prirodno, najčešće postavljaju pitanja poput: je li sakupljeno dovoljno potpisa za raspisivanje referenduma, posebice stoga jer su se vlasti potrudile da podatak o potrebnom broju potpisa i dalje nije jasan i precizno određen. Unatoč tome, među inicijatorima se može iščitati optimizam, a o tome možda svjedoči i objava na društvenoj mreži Mijata Stanića, koji je sa Teodorom Celakoskim ‘motor’ inicijative Ne damo naše autoceste.
Spomenuti objavu prenosimo u cijelosti, zajedno sa znakovitom rečeničnom interpunkcijom.
SPASILI SMO NAŠE AUTOCESTE, hvala svim volonterima koji su strpljivo prikupljali potpise od prve do zadnje minute trpeći vremenske nepogode, pritiske, osporavanja, a ponekad i uvrede.
Hvala svim građankama i građanima što se unatoč svim manipulacijama, zastrašivanjima, demagogiji i spinovima nisu dali zbuniti nego su potpisali za referendum protiv koncesije.
Hvala svim medijima koji su korektno pratili našu akciju, a i onima koji su bili manje korektni,..učinak je bio isti, netko je potpisao zbog argumenata a netko zbog inata.
Hvala i svima koji su na bilo kakav način pomogli, pa makar i dijeleći s nama želju za uspjeh akcije,…
Jednostavno: HVALA NARODE,..
SPASILI SMO NAŠE AUTOCESTE!!!!
Rezultati zbrajanja potpisa trebali bi biti objavljeni sredinom ovog tjedna, kako je najavljeno.
Tags: ,

VEZANE VIJESTI