Neovisni novinarski portal
23.10.2021.
POLITIKA
Instant-brodske sirene na Markovom trgu: Zaglušujućom bukom za referendum (VIDEO)

Instant-brodske sirene na Markovom trgu:
Zaglušujućom bukom za referendum (VIDEO)

Buka je uznemirila golubove na Gornjem gradu, a koliko je omela Vladu RH nije poznato...
Džepne trube i golemi transparent pod prozorom Vlade RH

Danas na Markovom trgu

Instant-brodskim sirenama za slučaj opasnosti, za jednokratnu upotrebu, zaglušujućom bukom koja je potrajala neko vrijeme, ispred zgrade Vlade RH su danas aktivisti referendumske inicijative “Nećete bez naroda!” održali prosvjednu akciju dok je u zgradi trajala 231. sjednica Vlade. Time su, kažu u priopćenju, podsjetili Vladu da nije nimalo ugodno kada te netko nastoji onemogućiti u odlučivanju. Kako je to izgledalo, odnosno zvučalo, možete, ako imate pristup Facebooku, vidjeti i čuti klikom OVDJE.

Buka je uznemirila golubove na Gornjem gradu, a koliko je omela Vladu RH nije poznato. Inače, prosvjednici ističu kako je namjera ove Vlade je zabraniti prikupljanje na javnim mjestima potpisa za raspisivanje referenduma, te građane isključiti iz strateških odluka za budućnost Hrvatske, pa su transparentom “Milanoviću, ne osvećuj se!” poručili da smatraju da je zabrana građanskog referenduma osveta za prethodne referendumske inicijative.
– Referendumska inicijativa “Nećete bez naroda!” pokrenuta je kao reakcija na pokušaj vlasti da onemogući građanski referendum. Ova vlast nastoji oduzeti instrument koji je građanima glavni način kontrole njihovog rada. S obzirom da je prije 5 godina u Saboru tada zastupnik Zoran Milanović tražio da se smanji broj potrebnih potpisa za raspisivanje referenduma na 5%, što iznosi oko 200 000 potpisa, njegov pokušaj ograničavanja referenduma zabranom prikupljanja potpisa na javnim mjestima osveta je građanima. Milanović se osvećuje građanima jer su ga iniciranjem referenduma istjerali na čistac i natjerali da pred narodom brani svoje prijedloge- tzv. outsourcing i prodaju autocesta. U izboru između argumentirane obrane svojih ideja i odustanka od njih Milanović se odlučio povući, ali i osvetiti građanima radi njihovog inzistiranja na polaganju računa. Ovime svakoj vlasti poručujemo: Nećete odlučivati bez naroda! – kaže Enes Ćerimagić iz inicijative Nećete bez naroda.

nećete1

– Spremni smo spriječiti bilo koju vlast u rasprodaji strateških državnih resursa, bilo da se radi o vodama, šumama ili o javnom zdravstvu. Jedini način na koji to možemo spriječiti je da sačuvamo institut referenduma u rukama građana. Zbog toga ovo je referendum svih referenduma. Pozivamo sve da do 13. 6. potpišu zahtjev za raspisivanje referenduma za oba referendumska pitanja koja predlažemo- prikupljanje potpisa na javnim mjestima i smanjenje broja potrebnih potpisa na 200 000. – dodao je Željko Stipić iz referendumske inicijative “Nećete bez naroda!”.
Inače, potpisi se prikupljaju u 86 gradova na 168 lokacija.
Nakon Markovog trga, aktivisti su se spustili na Jelačić-plac

Nakon Markovog trga, aktivisti su se spustili na Jelačić-plac

Tags: , , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI