Neovisni novinarski portal
11.5.2021.
GOSPODARSTVO / UKRATKO
Ivan Soža izabran za novog čelnika županijske HGK

Ivan Soža izabran za novog čelnika županijske HGK

Ivan Soža, dosadašnji član GSV-a HGK izabran je za novog čelnika HGK Šibensko-kninske županije koju je unazad 20 godina, u pet uzastopnih mandata, vodio Petar Škender.

Ivan Soža, dosadašnji član GSV-a HGK izabran je za novog čelnika HGK Šibensko-kninske županije koju je unazad 20 godina, u pet uzastopnih mandata, vodio Petar Škender.

Ivan Soža

U kraćoj izjavi za portal Tris Soža podsjeća kako je član GSV-a punih 20 godina. Što se tiče budućeg rada ističe snažnije okretanje samoj HGK, njezinoj infrastrukturi i logistici koja se dosad baš i nije koristila. Poznati su mi potencijali HGK i zato ću povezati sve ovdašnje gospodarstvenike koji žele jaču suradnju na ovoj liniji, najavljuje novi predsjednik županijske HGK.
Aktualnu gospodarsku sliku županije Soža ocjenjuje lošom, ali domeće kako je u zadnje vrijeme u laganom usponu o čemu svjedoče i najnoviji turistički rezultati.
-Turizam je nadgradnja, a ono što treba jače ravijati svakako je bazna industrija. Za njezino jačanje bitni su uvjeti poslovanja koji danas nisu blistavi. Potencijala, dakako ima i na tome se treba graditi budući razvoj.
A potencijala, prema riječima Ivana Sože, ima u industriji, posebno u njezinim prerađivačkim kapacitetima počevši od Ivanala koji zadnjih godina ostvaruje dobre rezultate do TLM-a koji je trenutačno u velikim problemima.
– Bez bazne industrije ova županija ne može i zato je treba jačati u svim njezinim dijelovima. Tu je, dakako i brodogradnja i remont brodova koji godinama donose dobre rezultate. Ne treba zaboraviti ni potencijal koji se nalazi u poljoprivrednom sektoru. Na području Šibensko-kninske županije podignuti su naveći nasadi vinograda u Hrvatskoj. Dakle, postoji dobar „štof“ da se napokon krene uzlaznom gospodarskom putanjom.
Na upit kako HGK može pomoći posrnulom TLM-u Soža odgovara kako najprije trebaju zajedno sjesti za stol i tek tada odlučiti koje korake poduzeti.
– U ovom trenutku ne znam kako se može pomoći, ali sam siguran da ćemo nastojati pomoći i rukovodstvu dati punu podršku u nastojanjima da se teškoće prevladaju. Naša će podrška biti apsolutna, kaže Soža koji je zadnjih godina zaposlenik NCP-a, a prije toga vodio je marinu Kremik u Primoštenu. U javnosti je najpoznatiji po dugogodišnjem angažmanu u Udruzi hrvatskih marina i Klasteru male brodogradnje.
– Za novog čelnog čovjeka županijske HGK Soža je izabran na sjednici Gospodarskog vijeća kojoj je nazočio Luka Burilović, predsjednik HGK.
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI