Neovisni novinarski portal
6.5.2021.
EKOLOGIJA / UKRATKO
Pješice i biciklom u NP Krka za jeftiniju ulaznicu

Pješice i biciklom u NP Krka za jeftiniju ulaznicu

...A ovo je živi primjer kako uglavnom ne treba ništa poduzimati s prirodom, pa ni 'štititi' ju...

.

Oni koji od danas pa sljedećih dana u Nacionalni park Krka uđu pješice ili biciklom, ulaznicu će platiti jeftinije: u tijeku je Europski tjedan kretanja.

Iz Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ javljaju kakose od 16. do 22. rujna 2014. pridružuju obilježavanju Europskog tjedna kretanja raznim promotivnim aktivnostima, prezentacijama i edukativnim radionicama. Evo njihova rasporeda događanja u Europskom tjednu kretanja:

– 16.-22.09. promotivne cijene ulaznica za posjetitelje koji ulaze u Park pješice ili biciklom na ulazu Skradinski most;
– 17.09. promotivni obilazak staze Skradin – Skradinski buk biciklom;
– 18.09. prezentacija borilačkih vještina taekwondo kluba na Skradinskom buku (Cro combat centar Skradin);
– 19.09. prezentacija vještina Gorske službe spašavanja na Roškom slapu za područne škole Dubravice i Rupe;
– 20.09. planinarska društva u obilasku staze Stinice – Roški slap – Oziđana pećina;
– 21.09. natjecateljska igra Izgubljeni dokazi za posjetitelje na Skradinskom buku.
Promotivne cijene ulaznica za posjetitelje koji ulaze u Park pješice ili biciklom na ulazu Skradinski most: odrasli 65,00 kn i djeca 30,00 kn, ističu. .
Inače, navedena europska manifestacija se održava trinaestu godinu zaredom, a ove godine joj je slogan „Naše ulice, naš izbor“ (‘Our Streets, Our Choice’), čime se želi ukazati na utjecaj kojeg imaju građani na oblikovanje javnih prostora, a što često i nije slučaj.
– ‘Tjednu kretanja’ se svake godine pridružuje više od tisuću europskih gradova koji kroz sportske aktivnosti, radionice, izložbe i sl. podižu svijest građana o potrebi kretanja kao osnovi ljudskog postojanja jer je „čovjek rođen kao pješak“. Ljubazno se pozivate da nam se pridružite na obilježavanju Europskog tjedna kretanja! – poziva Katia Župan, rukovoditeljica Odsjeka za odnose s javnošću Javne ustanove “Nacionalni park Krka”

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI