Neovisni novinarski portal
19.5.2024.
Sport
Triatlon ‘Tutaforca’ očekuje zadnje prijave

Triatlon ‘Tutaforca’ očekuje zadnje prijave

Skakanjem s mula Krke danas u 17 sati starta  triatlon ‘Tutaforca’ kojeg organizira Društvo sportske rekreacije “Sport za sve – 08 Forca Šibenik”.Tuta Forca (Foto H. Pavić) (3)

Na sudjelovanje su pozvani amateri i profesionalci, i djeca i odrasli, i muškarci i žene baš svi zaljubljenici u zdravi, sportski život i tri atraktivne discipline.

„Cilj manifestacije je promoviranje zdravog života, ali i ljepota grada Šibenika i njegovih kulturno-društvenih elemenata. Osim toga, na ovaj način želi se pokazati i djelovanje društva Sport za sve 08 Forca koje se reflektira kroz sportsku rekreaciju, a koja je u svakodnevici sve više zapostavljena, sve potrebnija i zaslužuje da se ukomponira u način življenja svih građana Šibenika“, tvrde organizatori.

Utrka počinje plivačkom etapom na šibenskoj rivi u 17 sati, odnosno skokom s mula Krke. Natjecatelji će plivati dionicu dugu 920 metara – od mula Krke prema Veslačkom klubu Krka, s izlaskom na ponton VK Krka. Sljedeća je na redu biciklistička etapa, duga 15 kilometara, do Zablaća i natrag. Trkačka etapa, duga tri kilometra, a koja starta kod trafike na početku rive, bit će označena smjernicama u dužini od tris kilometra i to u cijelosti u staroj gradskoj jezgri. Trčat će se po obje kalelarge, kroz jedan park i preko tvrđave sv. Mihovila. Predviđeno vrijeme trajanja triatlona je između 45 i 120 minuta.

Okupljanje pred natjecanje započet će u 16 sati ispred caffe bara ‘S Naomi’ u Docu, gdje će se zaprimati prijave za sudjelovanje i davati potrebne informacije. Pobjednike očekuju bogate nagrade, a kotizacija iznosi 70 kuna po sudioniku koji odrađuje cijeli triatlon, a 150 kuna za tročlanu ekipu. – Nadam se da će ljudi prepoznati ‘Forcu’ u sebi – kaže predsjednik društva sportske rekreacije Sport za sve 08 Forca Šibenik, Tomislav Travčić, pozivajući ljubitelje sporta da se uključe. Lani je na prvom triatlonu nastupilo 20-ak natjecatelja, a ove godine ih je već višestruko više prijavljenih. Očekuje se mnoštvo natjecatelja, jer se većina prijavljuje u zadnji čas.Tuta Forca (Foto H. Pavić) (1)

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI