Neovisni novinarski portal
17.5.2021.
POLITIKA
Šibenski SDP otkriva”tko je zapravo Superhik”:  Gradska vlast zadužuje Grad drugim kreditom u pet mjeseci jer nema novca za projekte, a kupuju novi auto!?

Šibenski SDP otkriva”tko je zapravo Superhik”:
Gradska vlast zadužuje Grad drugim kreditom u pet mjeseci jer nema novca za projekte, a kupuju novi auto!?

Najnovija vladina porezna mjera rasterećenja građana u tzv. srednjem sloju, za koje se smanjuje porez na dohodak, natjerala je šibenski HDZ i SDP u potragu za Superhikom (!?)

Vidović i Šupe - Konferencija SDP-a (Foto H. Pavić) 147

Najnovija vladina porezna mjera rasterećenja građana u tzv. srednjem sloju, za koje se smanjuje porez na dohodak, natjerala je šibenski HDZ i SDP u potragu za Superhikom (!?) Najprije je prošlog tjedna HDZ optužio Vladu da će Grad Šibenik dovesti do bankrota, jer će najavljenom mjerom gradski proračun Šibenika biti “kraći” za čak 18 milijuna kuna, a danas je SDP uzvratio tvrdnjom da taj uvjetni  minus u gradskoj blagajni neće biti veći od 2-4 milijuna kuna. A osim toga, kako je kazao šef GO SDP-a Franko Vidović, Vlada ne uzima građanima da bi podijelila sebi (bogatima), nego porezno rasterećuje građane kako bi im podigla standard. Dakle, jasno je tko je Superhik, otkriva Vidović, upirući prstom u gradsku vlast koja u pet mjeseci Grad po drugi put zadužuje jer nema novca za projekte, a istodobno kupuje novi službeni automobil, iako ih na raspolaganju ima nekoliko, od passata do tri golfa …

Pozivajući se na izvješće o izvršenju proračuna Grada za 2013. g., Joško Šupe, predsjednik SDP-ova kluba vijećnika u šibenskom GV-u, decidirano tvrdi kako zbog vladinog poreznog rasterećenja Grad na godišnjoj razini ne može izgubiti više od 2-4 milijuna kuna, to je deset puta manje od brojke s kojom HDZ alarmira javnost. A pravo je pitanje, veli Šupe, tko zaista uzima iz džepa građana.

– Počelo je s aneksiranjem radova na plaži Banj, nastavilo se stopostotnim povećanjem komunalne naknade, pa preprojektiranjem raskrižja na Baldekinu , sve do najnovije nabave novog automobila. Nažalost, ni tu se ne staje- konstatira Šupe – nego gradska uprava poput pijanog milijardera po drugi put u pet mjeseci priprema zaduženje na teret osiromašenih građana, prvo pet milijuna kuna, a sada čak 20. A  iz proračunskih stavki vidljivo je, upozorava, da je za vrtiće i škole predviđeno 2,3 milijuna kuna, koliko i za promidžbu!

Na trošak građana u godinu dana “natukli” 100 tisuća kilometara!

– Tko je Superhik? Siromašni građani ili lokalna i regionalna samouprava koja se buni zbog poreznog rasterećenja jer će, navodno, bankrotirati- pita se Vidović i dodaje – A istodobno službenim vozilom Grada, kupljenim 2005., koje je koristila i gradonačelnica Neda Klarić i bivši gradonačelnik Ante Županović, iza kojega je vozilo ostalo na 100 tisuća pređenih kilometara, za samo godinu dana ” natuku” još 100 tisuća, pa je sada na 200 ! Ovo je opsjenarska vlast koja se bavi obmanama, koja se služi neistinama- optužuje Vidović, ilustrirajući tu tvrdnju navodom kako su projekti bivše SDP-HNS-ove gradske uprave jedino što HDZ-ova vlast ima, a dojučer je iz oporbenih klupa pljuvala po njima.

– Počnimo od gradske plaže Banj, preko tvrđave sv. Mihovil, pa ako hoćete i kulba Azimut, sve su od nas naslijedili,  a njihov je  jedino projekt bicikla, a i to u gradu koji nema biciklističku stazu!? Praktično se ugrožava život svakog bicikliste kad prolazi kroz centar grada- kazao je čelnik šibenskog SDP-a. Usput se “očešao” i o župana šibensko-kninskog Gorana Pauka, koji je, kaže Vidović, potrošio 70 tisuća kuna iz proračuna da bi dokazao da je plaža Banj otrovna i nezdrava za kupanje. A sad je to revolucionarni projekt koji je donio preokret u šibenskom turizmu, baš kao i tvrđava sv. Mihovil – nizao je Vidović, prozivajući gradonačelnika Burića da poput Djeda Mraza ide gradom i obećava sve i svima.

Studij energetike? Gdje se to upisuje…?

– Studij energetike ? Cijelo vrijeme o tome govore, a studija ni za lijek. Znate li vi možda gdje se djeca upisuju na taj studij- ironizirao je uz konstataciju da je niz stvari kojima se aktualna gradska uprava bavi u sferi imaginacije.

Osvrćući se na “slučaj Azimut” Vidović je gradonačelniku Buriću poručio: Ja sam predsjednik SDP-a u Šibeniku, a ne navijačke skupine Funcuti, a još manje sam neformalni vođa mladih, kako me optužujete. Ali, ako su kroz moj istup na FB-u mladi našli nešto što im je blisko i zajedničko, tim bolje za mene i moju stranku. A neka se oni koji su odgovorni za ovu situaicju zapitaju što je uzrok toga da je Šibenik u trećoj ligi, ili da nam se događa Azimut. Pa to su oni, nitko drugi!

Vidović razumije biskupa i njegove statvove, koji su legitimni i poznati, i ni za što ga ne krivi.- Problem je u onima koji su dobili povjerenje da donose odluke, a oni ne donose odluke nego se ponašaju servilno i čekaju što će javnost reći-  zaključio je Vidović.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI