Neovisni novinarski portal
18.10.2021.
KULTURA / POLITIKA
Kandidatima za direktora ponudili da rade bez plaće, pa će Županijski radio Šibenik ubuduće voditi direktor Tržnica Šibenik

Kandidatima za direktora ponudili da rade bez plaće, pa će Županijski radio Šibenik ubuduće voditi direktor Tržnica Šibenik

Na današnjoj skupštini Županijskog radio Šibenika za novog direktora izabran je Dalibor Slavica, direktor Tržica Šibenik. Naime, od pet kandidata koji su se javili na natječaj tri nisu ispunjavala uvjete, a dva koja su ušla u izbor, Darko Markušić i Robert Andrejaš, su odustali. Navodno iz privatnih razloga.

Skupština Županijskog radija Šibenik održana je iza zatvorenih vrata (Foto H. Pavić)

Skupština Županijskog radija Šibenik održana je iza zatvorenih vrata (Foto H. Pavić)

– Skupština je danas zaključena i na prijedlog predstavnika Adriala za direktora je izabran Dalibor Slavica, s obzirom da su oba kandidata koja su ušla u drugi krug odustala. Odustali su iz privatnih razloga i nisu nam bili dužni reći te razloge. Zadaci novog direktora je preokrenuti strmoglavi poslovni trend Radio Šibenika. Grad Šibenik je uvijek spreman dati ruku Radio Šibeniku, u okviru svoji 16 posto suvlasništva, uključivo i osigurati poslovni prostor za djelovanje radija – rekao je predsjednik skupštine Radio Šibenika i šibenski dogradonačelnik Danijel Mileta.
– Novi sam direktor Županijskog radio Šibenika koji će se boriti s ovim nagomilanim problemima i to je sve što za sada mogu reći. Problema ima puno. Hoće li se moći riješiti, ne znam, ali bit će jako teško. Dat ću sve od sebe, sve svoje znanje i iskustvo uložit ću u to da isplivamo iz problema, a hoćemo li uspjeti, teško je sada reći. Radnici su u štajku, a bit će u štrajku dok oni hoće.  Još nisam preuzeo Radio i ne možete me pitati kad će biti plaće. Dajte mi malo vremena. Situacija je teška, alarmantna – rekao je nakon izbora novi direktor Županijskog radio Šibenika Dalibor Slavica.
– Čuli ste i sami. Skupština je izabrala direktora, s dva suzdržana glasa. Prije toga smo informirani da su dva kandidata koji udovoljavaju uvjete natječaja odustali jer nisu spremni uhvatiti se u koštac s problemima radija. Tako nam je prezentirano, iako ja moram reći da imam informacije da se od kandidata tražilo da budu direktori za plaću od nula kuna. Svaki normalan čovjek bi odustao uz takvu ponudu. Od novog direktora prije svega očekujemo da on bude privremeno rješenje. Očekujemo isplatu plaća. Štrajk nećemo prekidati dok ne dobijemo svoje plaće. Ne znam što očekivati, jer nam je već na skupštini rekao da nam plaće ne može obećati, nego da nam može obećati samo krv i znoj. Mi smo i do sada naporno radili i pokušavali ostvariti svoj prihod, zaradu za plaće. Štrajkom nismo posebno ugrozili prihod. Sve ove dane štrajka prikupili smo nekakav novac kojim smo si sami uspjeli isplatiti davanja državi na za plaće iz travnja i svibnja, koje nismo dobili. I dalje snimamo nove reklame i emitiramo ih. Istina, u štrajku je reklamnih sadržaja manje. Možda će zbog toga u budućnosti biti manje prihoda od reklama, ali za sada ne riskiramo zaradu i emitiramo sve koje smo preuzeli – rekao je Mario Marotti, sindikalni povjerenik Radio Šibenika i predsjednik štrajkačkog  odbora.
Direktor Tržnica i Radija Šibenik, obećao je radnicima krv i znoj, bez suza i bez plaće

Direktor Tržnica i Radija Šibenik, obećao je radnicima krv i znoj, bez suza i bez plaće

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI