Neovisni novinarski portal
14.5.2021.
KRONIKA 112
Netko je previše gledao filmove? Načelniku Tribunja Pilipcu presjekli kočnice na autu!

Netko je previše gledao filmove? Načelniku Tribunja Pilipcu presjekli kočnice na autu!

Damir Pilipac promatra očevid (Foto: H. Pavić)

Damir Pilipac promatra očevid (Foto: H. Pavić)

Na automobilima načelnika Općine Tribunj Damira Pilipca (HDZ), njegove supruge i susjeda netko je u noći na četvrtak presjekao hidraulična crijeva kočiničkog sustava. Na taj način je onesposobljena njegova Lada Niva,  ženin Renault Twingo i susjedov Suzuki Swift, koji su bili parkirani jedan do drugog na parkiralištu ispred kuće.

 – U četvrtak iza 19 sati zaprimili smo dojavu od 54-godišnjaka iz Tribunja da su na tri automobila presječena crijeva kočnica. Policijsko postupanje je u tijeku – potvrdila nam je glasnogovornica Policijske uprave Šibensko-kninske Marica Kosor.
 – Došao sam popodne kući i sjeo u automobil. Odmah sam primijetio da nešto nije u redu s kočnicama, tako da nisam ni krenuo – kaže Pilipac. Malo manje sreće imali su supruga i susjed. Oni su, ništa ne sluteći, krenuli u vožnju mjestom, a kojih stotinjak metara dalje pokušali su stati. Neuspješno. Umjesto kočnice, zaustavio ih je zid. Srećom, nisu vozili brzo, pa su oštećenja nezamjetna.
– Tek kad smo navečer ispred kuće razgovarali o tome, sve smo povezali  i nazvali policiju – kaže načelnik Tribunja.  On još ne može vjerovati da mu je to netko napravio. Neprijatelja nema. Ne sjeća se da se kome osobno zamjerio. Politički još manje.

Načelnik Općine Tribunj Damir Pilipac (Foto: H. Pavić)

Načelnik Općine Tribunj Damir Pilipac (Foto: H. Pavić)

Na zadnjim izborima je Damir Pilipac kao kandidat HDZ-a i HSS-a pobijedio suparnika Joška Feraru iz koalicije SDP-HNS, u prvom krugu sa 65 prema 21 posto.  Pilipac nema nikakve ideje tko bi mogao biti počinitelj. Kaže, nema neprijatelja. Nikakve prijetnje nije dobijao. Da je politički, kaže, bilo bi smiješno, jer oporbe u Tribunju praktički jedva da ima, a s njenim čelnikom Joškom Ferarom Pilipac je u jako dobrim, prijateljskim odnosima. Moguće je i da Pilipac uopće nije bio meta, već da su automobili za ovu ‘diverziju’ izabrani nasumično. Sva tri su bila parkirana na istom parkiralištu. Da je netko uistinu htio naškoditi načelniku, napravio bi to na ‘bolji’ način. Na posao, naime, načelnik ide pješke, a tih par stotina metara kroz mjesto ionako ne bi mogao razviti veću brzinu.
 – Netko se očito zaigrao. Ali, da je obični vandalizam, razbili bi mi staklo ili antenu, probušili gumu… Ako je šala, jako je neslana – kaže Pilipac.
– Zgroženi smo svi. Ovo je možda bila neka prijetnja ili poruka ljudima čiji su automobili sabotirani, ali svakako se radi o napadu na čitavo mjesto. U opasnost su tek u manjoj mjeri dovedeni vozači automobila. Prava žrtva je moglo biti dijete ili bilo koji drugi pješak koji je tada hodao ulicom. Siguran sam da to nije učinio nitko od mještana Tribunja – rekao nam je Joško Ferara.
 Tribunjci dvoje tko bi zapravo mogao biti meta. Damir Pilipac, je kao općinski načelnik i ranije kao direktor marine Hramina u Murteru mogao steći neprijatelje.  Njegova supruga Stana nije se mogla nikome zamjeriti, kao ni susjed Bruno Stipičev Perkov čiji je Swift također sabotiran.  Međutim, njegovom sinu Damiru Perkovu, koji je bio u poslu s aparatima za kocku, prije nekoliko godina na vezu u marini izgorjela je luksuzna 16-metarska i milijun eura vrijedna jahta Bruna. Policija prati sve tragove.
Istraga traje.  Prema dosad prikupljenim saznanjima, čini se da se radi o kaznenom djelu dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Počinitelju prijeti kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci do pet godina.
Tribunj - očevid na Ladi Nivi načelnika Damira Pilipca 078 Tribunj - očevid na Ladi Nivi načelnika Damira Pilipca 002 Tribunj - očevid na Ladi Nivi načelnika Damira Pilipca 061
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI