Neovisni novinarski portal
5.5.2021.
KULTURA
Malo veliko kvrgavo drvce: Nastavak lutkarske tradicije u Šibeniku i idealna najava za MDF

Malo veliko kvrgavo drvce:
Nastavak lutkarske tradicije u Šibeniku i idealna najava za MDF

Praizvedba bajke Omera Raka, u režiji Zorana Mužića, na rasporedu je u četvrtak, 8. svibnja, u šibenskom HNK-u.

Malo veliko kvrgavo drvce - (Foto H. Pavić) 107

„HNK u Šibeniku ima znanja i mogućnosti napraviti kvalitetnu lutkarsku predstavu. U ovom gradu postoji i velika lutkarska tradicija i upravo me to ponukalo da se prihvatim režiranja ove bajke“, rekao je na današnjoj tiskovnoj konferenciji Zoran Mužić, redatelj predstave „Malo veliko kvrgavo drvce“, čija će se praizvedba dogoditi 8. svibnja u Šibeniku.

Predstava je nastala prema tekstu Omera Raka. Scenu, lutke i kostime izradila je Sara Lovrić Caparin, a glumačku ekipu čine Jakov Bilić, Franka Klarić, Anđelko Babačić, Jasminka Antić, Oriana Kunčić, Danira Gović i Mirna Medaković. „Radi se o velikom glumačkom i redateljskom izazovu, jer u predstavi su zastupljene četiri temeljne lutkarske tehnike, a mnogi glumci i članovi produkcijskog tima prvi se put susreću s ovakvim projektom“, naglasio je Mužić.

„Tekst je nastao 2010. godine kad sam proživljavao depresivnu fazu života, a to je razdoblje kada je većina pisaca najkreativnija. Priča je izašla iz jedne čistoće, nasuprot pohlepi, požudi, neimaštini, bijedi i svemu ostalome od čega je sazdan današnji svijet“ otkrio je autor djela Omer Rak.

„Malo veliko kvrgavo drvce“ predviđeno je za uzrast od 4 do 6 godina, no istaknuto je da je konačan proizvod prilagođen svim generacijama. „Ovo je idealna predstava u mjesecu uoči početka MDF-a, a vjerojatno ćemo je uvrstiti i u službeni program Dječjeg festivala“, izjavila je Maja Trlaja, kojoj je ovo bila prva tiskovna konferencija na mjestu v.d. ravnateljice šibenskog Kazališta.

Malo veliko kvrgavo drvce - (Foto H. Pavić) 072

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI