Neovisni novinarski portal
11.5.2021.
SCENA
Garden festival: Sedam dana, tri pozornice, 150 izvođača

Garden festival:
Sedam dana, tri pozornice, 150 izvođača

Deveti Garden festival bit će održan od 2. do 9. srpnja u Tisnom.

Garden festival Tisno (7)

„Radujemo se devetom izdanju Gardena, odnosno trećem koji će biti održan u Tisnom“, rekao Je na današnjoj tiskovnoj konferenciji Nick Colgan, prvi čovjek ovog priznatog i cijenjenog europskog festivala elektroničke glazbe. „Pred nama je još jedna uspješna godina. Festivalska sezona u Tisnom trajat će do kraja kolovoza, a otvara je Garden festival koji će početi 2. srpnja i trajat će sedam dana“, naglasio je Colgan, najavivši 150 izvođača na tri glavna stagea.

Festival koji je, po riječima predsjednika TZ-a Općine Tisno Filipa Henjaka, lani Tisnome omogućio 35 tisuća noćenja, već je promoviran na raznim partijima po Europi, ulaznice se prodaju u 32 zemlje, a interesa ima čak i u Japanu, Tajvanu i Južnoj Koreji. „Za Općinu Tisno ovo je najbolja moguća promocija, otvaraju nam se nova tržišta“, rekao je Henjak.

Festivalske ulaznice će se za svjetsko tržište prodavati po cijeni od 1200 kuna, za kupce iz regije cijena je 700 kuna, a lokalno stanovništvo (oni koji su prijavljeni u Tisnom) ulaznicu će platiti 300 kuna.

Pripreme za iduću godinu, kada će biti održan jubilarni deseti Garden, već su počele. Nick Colgan otkrio je da se već pregovara s raznim promotorima koji bi svojim programima sezonu u Tisnom otvorili već u lipnju, u planu je povećati broj smještajnih kapaciteta, a organizirat će se i „Mali Garden“, festivalski program za djecu.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI