Neovisni novinarski portal
21.10.2021.
POLITIKA
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko o investicijskom potencijalu Hrvatske: Hrvatsko domoljublje za nas je borba za kvalitetu života!

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko o investicijskom potencijalu Hrvatske:
Hrvatsko domoljublje za nas je borba za kvalitetu života!

Tomislav Karamarko na 24. obljetnici HDZ-a u Šibeniku

HDZ ga ima! Ima gospodarski program, ima popis investicija na kojima temelji gospodarski rast i oporavak zemlje, ima snagu i ljude koji to mogu ostvariti. Za ne povjerovati! Ali, tako su nas uvjeravali s današnje konferencije o Investicijskim potencijalima Hrvatske, o kojoj su redom svi mediji izvijestili gotovo kao svojevrsnom spektaklu, gdje su se okupili stranački reprezentativci da bi prezentirali svoje programske ambicije i posvjedočili svijest o dubini krize iz koje, kako su pokazali, namjeravaju uz pomoć, ne samo domaćih poslovnih ljudi, nego i svojih partnera iz inozemstva. Iz Izraela, Poljske, Njemačke…  Aktualna vlast, tvrdi šef HDZ-a Tomislav Karamarko, nema rješenja ni odgovora na krizu nego je svojom poreznom politikom samo multipliciraju, uništavajući i ono malo šanse da se pokrene proizvodni ciklus i otvore nova radna mjesta kao prva preduvjeti gospodarskog rasta.

Zanimljivo, HDZ tvrdi da zna, i u to nas uvjerava s onim istim ljudima koji su već imali priliku pokazati znanje, ali su umjesto toga državu srozali u beznađe. I traže novu priliku za svoj program, popunjen starim nerealiziranim projektima koje, tko zna iz kojeg razloga, kada su bili na vlasti nisu spominjali. Osim retorički, prigodno i svečarski… kada se, kao po pravilu, govori u uobičajenim frazama o poticanju malog i srednjeg poduzetništva kao temelju gospodarskog razvoja u narednom desetljeću. I naravski, o domoljublju, hrvatskom domoljublju se zborilo, kao borbi za bolju kvalitetu života, za svako radno mjesto i svakog mladog čovjeka koji je nakanio napustiti Hrvatsku “trbuhom za kruhom”. HDZ će ih zaustaviti svojim gospodarskim zamahom za koji se već godinama priprema, ali nikako da nam pokaže što zna i koliko može. Za svoju zemlju, a ne za sebe…

Domagoj Milošević, koji je glavna gospodarska akvizicija Karamarkove sljedbe, i na konferenciji o investicijskim potencijalima Hrvatske vrlo je samouvjereno govorio o Hrvatskoj kao novim vratima Europske Unije, o značaju njezina geostrateškog položaja  koji se mora iskoristiti. A u tom smislu projekti su već spremni: famozna nizinska pruga, luke Rijeka i Vukovar, kanal Dunav – Sava, Koridor 10… a sve u funkciji snažnog razvoja i obnove kako industrije i energetike, tako i turizma. I kad se tome doda HDZ-ova sposobnost da se izvuče novac iz EU fondova, o čemu već dvije godine javno podučavaju, doista nesposobnu i nespretnu Kukuriku vladu, ta gdje nam je kraj!? Država pod patronatom HDZ-a stvarat će prijateljski okvir za investitore, reducirati nevjerojatno kompliciranu administrativnu proceduru, učiniti sve da stranim, a ako bog dade i domaćim, ulagačima bude pravi užitak svoj novac investirati za naš boljitak. Sad još samo da  pobijede na izborima, ne ovim svibanjskim, europskim, nego onim 2015. parlamentarnim,  i sve opet može početi – po starom. Uostalom, ovo su ionako njihove utakmice u kojima građani imaju tek jednokratnu uporabnu vrijednost…samo na biračkom mjestu u prigodi izbora.

Tags: ,

VEZANE VIJESTI