Neovisni novinarski portal
15.5.2021.
POLITIKA
I u Šibeniku će se graditi spomenik dr. Franji Tuđmanu

I u Šibeniku će se graditi spomenik dr. Franji Tuđmanu

Gradsko vijeće Šibenika - vijećnik Novica Ljubičić (Foto H. Pavić) (1)

Na “spomeničku epidemiju”, svim gospodarskim nedaćama unatoč, nije imun ni Šibenik. Ako će ovisiti o aktualnoj gradskoj koaliciji na vlasti (HDZ – HSP AS) možda bi se uskoro i među Šibenčanima mogao ukazati lik prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

– Uskoro će se navršiti 25 godina od uspostave hrvatske državnosti, dvadeset godina od završetka Domovinskog rata, a mi još nemamo stalni postav Muzeja Domovinskog rata o kojemu smo se svi suglasili. U kojoj je fazi taj projekt, ili se mi možda sramimo Domovinskog rata – pitao je danas na sjednici šibenskog Gradskog vijeća HDZ-ov Novica Ljubičić. No, to je, kako će se pokazati, bio tek uvod u ono što je zapravo imao na umu kada je izašao za govornicu GV-a.

– Da li ste vi kao gradonačelnik Šibenika spremni pokrenuti inicijativu za izgradnju spomenika dr. Franji Tuđmanu u našem gradu- glasilo je “forte” Ljubičićeva vijećničkog pitanja. A kako je sročeno,  doimalo se više kao provokacija gradonačelnika Burića, nego kao izraz štovanja spram prvog hrvatskog predsjednika. No, gradonačelnik Željko Burić decidirano je rekao:

– Da, spreman sam podržati inicijativu za spomenik Franji Tuđmanu u Šibeniku! Što se stalnog postava Muzeja Domovinskog rata tiče, naravno da to treba napraviti, a da je Domovinski rat najsvijetlije razdoblje u povijesti hrvatskog naroda koje je dovelo do hrvatske samostalnosti, to ne treba ni napominjati.

E, sad samo da izgradimo spomenik, jer za to osim “spremnosti” i dobre volje, ništa drugo ne treba…

 

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI