Neovisni novinarski portal
16.5.2021.
KULTURA
Eteričan i ambijentalan nastup Gordane Pavić

Eteričan i ambijentalan nastup Gordane Pavić

Zadarska pijanistica sa šibenskom adresom sinoć je održala upečatljiv koncert u HNK-u. Gordana Pavić - Koncert u HNK Šibenik (Foto A. Baranić) (4)

Činjenica da je šibenski HNK jučer u vrijeme utakmice bio pristojno popunjen na pijanističkom koncertu, govori nam da nam se želja za nogometom srozala, ali i da  Šibenčanima uvijek nedostaje kulturnih događaja, pa i ovakvih komornih. Reprezentacije je sinoć remizirala, no Gordana Pavić odnijela je na domaćem terenu sva tri boda.

Iznimno uvježbana i prirodno talentirana, zadarsko-šibenska pijanistica i glazbeni pedagog, izvela je jučer, na svom četvrtom samostalnom koncertu u Šibeniku, šarolik repertoar; od modernih skladatelja Satiea, Messiaena i Ginasere do velikana Beethovena, Chopina i Debussyja.

Stvorivši eteričnu i primamljivo ambijentalnu atmosferu, Gordana Pavić na samom je kraju koncerta, koji je trajao nešto više od sat vremena, praizvela skladbu Mate Anića, Šibenčanina koji je dosad publici bio poznat po nešto „komercijalnijim“ djelima. No, sve je klasičare sinoć u publici iznenadilo umijeće Anićevog skladanja za klavir.

Gordana Pavić, profesorica u Glazbenoj školi „Ivan Lukačić“ ostavila je jučer odličan dojam. Pred njoj su nastupi u Kninu, Drnišu i Sinju, a na proljeće je čeka suradnja sa zagrebačkim gudačkim kvartetom Porin.Gordana Pavić - Koncert u HNK Šibenik (Foto A. Baranić) (13)Gordana Pavić - Koncert u HNK Šibenik (Foto A. Baranić) (5)Gordana Pavić - Koncert u HNK Šibenik (Foto A. Baranić) (7)

Tags: ,

VEZANE VIJESTI